vineri, octombrie 30, 2020

Alertă! Virgil Musta face apel la populație. Medicul coordonator al Spitalului Covid din Timișoara, Virgil Musta, a declarat că spitalele sunt aproape de atingerea capacităţii maxime de internare a pacienţilor confirmaţi cu noul virus.

Musta a precizat, în direct la România TV, că românii ar trebui să fie mai precauți ca niciodată. În acest sens, medicul a făcut un apel la populație declarând că „nu mai sunt locuri în secțiile de terapie intensivă”.

Citește și:

”Ne așteptam ca după relaxare să crească numărul cazurilor de coronavirus, dar nu așa. Trebuie să ne îngrijoreze că acest număr este destul de mare, este constant la peste 300 de cazuri zilnice. Nu ne așteptam să fie așa de mare. Practic a revenit pandemia. Este îngrijorător că sunt spitale care nu mai fac față, cum este Brașovul. Nu mai sunt locuri în secțiile de terapie intensivă. Se întâmplă în spitale din Brașov, Constanța, București”, concide Virgil Musta.

Trebuie să înțelegem că singura noastră șansă este să ne ferim

Citește și:

„Sperăm să nu ajungem în situația Italiei unde sistemul sanitar a fost copleșit de cazuri. Virusul este același și niciodată nu am considerat că este un virus mai slab în anumite zone. Deși e posibil să sufere mutații genetice, trebuie să înțelegem că singura noastră șansă este să ne ferim, să prevenim infecția. Sistemul nostru de sănătate nu va face față dacă nu suntem responsabili și precauți. Ce ne facem cu pacienții critici care vor veni în perioada următoare? Distanțarea socială, purtarea măștii și igiena măștilor sunt esențiale”, a mai precizat medicul Virgil Musta.

Parteneri--