Categories: Expertul zilei

Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu este suficient să avem 60% dintre profesori vaccinați”. Cum putem avea o școală sigură?

Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu este suficient să avem 60% dintre profesori vaccinați”. Cum putem avea o școală sigură?

Începând de luni, copiii au reînceput școlile cu prezența fizică, după vacanța de două săptămâni. Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că pragul de vaccinare în rândul personalului didactic, astfel încât şcolile să funcţioneze cu prezenţă fizică, trebuie să fie de 60%.

Au apărut astfel cazuri ieșite din comun. Există școli în care, deși nu există niciun caz de infectare cu Covid, copiii învață online. Cauza? Pragul de vaccinare în rândul personalului didactic nu a atins pragul de 60%.

Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu este suficient să avem 60% dintre profesori vaccinați”

În acest context, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, susține că vaccinarea profesorilor în proporție de 60% în fiecare unitate de învățământ nu este o măsură suficientă pentru desfășurarea în siguranță a cursurilor în școli.

Măsura optimă pentru ca elevii să se întoarcă în siguranță în bănci, ar fi ca și părinții copiilorsă se vaccineze, susține Rafila.

„Nu este suficient să avem 60% dintre profesori vaccinați, trebuie mereu măsuri combinate. O școală sigură este una în care părinții copiilor sunt vaccinați într-o proporție cât mai mare și una în care și o proporție mare de personal este vaccinată”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România.

„E nevoie de măsuri conjugate”, susține specialistul OMS

Mai mult de atât, reprezentatntul României la OMS a mai precizat că ținta de imunitate de grup de 70% nu mai este relevantă în contextul epidemiologic actual.

„Acea țintă legată de imunitate de grup de 70% nu prea mai este în vigoare, discutăm de o tulpină mult mai transmisibilă decât cea inițială, sunt necesare niveluri mai mari de vaccinare pentru a reduce substanțial transmiterea.

(…) Experții OMS care au fost în România au reiterat că trebuie să ținem cât mai mult posibil școlile deschise, să ținem cont de contextul local, de modul în care funcționează școala, să aerisim clasele.

Nu poți să spui: Numai școala se închide și alte activități în care se realizează transmiterea să rămână deschise. E nevoie de măsuri conjugate”, a subliniat Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

Recent Posts

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

31 de minute ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

o oră ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

2 ore ago

Ai exagerat cu mâncarea de Paște? Aplică rapid aceste sfaturi

Ce trebuie să faci dacă ai mâncat prea mult de Paște. În funcție de tradiții…

2 ore ago

Cum să accelerezi metabolismul și să pierzi mai repede în greutate

Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același…

3 ore ago

Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există  un elixir natural care crește nivelul de serotonină

Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există  un elixir natural…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic