Sari la conținut

Alexandru Rafila arată ce procent se duce pe salarii din bugetul unui spital

Susa foto: arhiva Doctorul zilei
dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Alexandru Rafila arată ce procent se duce pe salarii din bugetul unui spital. Alexandru Rafila avertizează că nu mai rămân bani pentru medicamente şi echipamente. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit despre acest lucru în cadrul conferinţei ”Modele de bună practică în administrarea spitalelor – Rolul autorităților locale”.

Conform cifrelor prezentate de ministru, trei sferturi din bugetul spitalelor se duce spre salarii.

„Cheltuielile pentru personal au crescut de două ori şi jumătate. Fie că ne referim la cheltuielile de personal care sunt plătite direct din bugetul Ministerului Sănătăţii, fie că ne referim la cheltuielile pentru personalul de medicină şcolară.

Ce e mai interesant este că cheltuielile cu salarii din spitalele publice au crescut de la aproape 9 miliarde de lei la peste 19 miliarde lei, în decurs de câţiva ani. S-au dublat. E o creştere de buget de aproape 11 miliarde de lei în decurs de patru ani. Este o creştere foarte mare. Remarcaţi, în aceeaşi perioadă de timp, că la materiale sanitare batem pasul pe loc, iar la medicamente este o creştere uşoară, dar nu este comparabilă în niciun caz cu creşterea salariilor.

Citeste si:

Asta ce arată? Că spaţiul care rămâne în bugetul spitalului pentru cheltuielile cu materiale sanitare, medicamente, e relativ redus, iar cea mai mare parte a bugetului este ocupată cu plata salariilor”, a declarat Alexandru Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.