duminică, ianuarie 29, 2023

Noul ministru al Sănătății și-a manifestat îngrijorarea vis-a-vis de târgurile de Crăciun organizate în acest an, unde măsurile de distanțare și de protecție nu se respectă absolut deloc.

„Lumea are impresia că pandemia s-a încheiat. În loc să avem sărbători liniștite, facem tot posibilul să le stricăm. Comportamentul individual este cel care o sa dicteze situaţia pe care o să o întâmpinam de sărbători şi mai ales după sărbători, în ianuarie. Faptul că ne aflam pe un trend descendent ar trebui consolidat. Măcar să se golească spitalele. Încă sunt cifre îngrijorătoare. Așteptările doar din partea Ministerului Sănătății sunt insuficiente”, a precizat Alexandru Rafila, luni seara la România TV.

Te-ar mai interesa: A fost găsită moartă pe podeaua casei, după mai bi...

Ministrul Rafila a comentat și trei scenarii posibile privind răspândirea variantei Omicron

„Până acum, această variantă se transmite mai repede decât celelalte. De aici plecam cu 3 scenarii. Cel favorabil ar fi ca acesta sa se transmită mai repede, dar patogenitatea să fie mai mică. Ar deveni o viroză respiratorie obișnuita. Celelalte doua scenarii nu sunt la fel de optimiste. A doua varianta ar putea fi cu simptomatologie nemodificata faţă de varianta Delta. Asta ar duce la o şi mai mare aglomerare a sistemului de sănătate.

Cel mai rău scenariu ar putea consta într-o evoluție în care ai un număr mare de cazuri şi o simptomatologie mai gravă decât în cazul variantei Delta. Eu cred că o sa fie una dintre primele 2 variante. În general, în cazul acestor viroze, cu cât creste transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde să scadă”, a precizat ministrul Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private