Sari la conținut

Alexandru Rafila, despre noul proiect pentru copiii şi adolescenţii dependenţi de substanțe interzise

Ministrul Sanatatii
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Alexandru Rafila

Pentru a reduce fenomenul consumului de droguri în rândul copiilor și adolescenților, ministrul Sănătăţii a vorbit despre noile măsuri pe care le va implementa: „Nevoia cea mai mare este de centre de copii și tineri, pentru adolescenți care sunt de multe ori victime ale consumului de droguri, afirmă Alexandru Rafila.

Într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, prof. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a vorbit despre un nou proiect pentru copiii şi adolescenţii dependenţi de droguri. Ministrul a mai dezvăluit a dezvăluit și ce se ascunde în spatele fenomenului concediilor medicale.

Avem suficiente centre pentru copii și tinerii dependenți de droguri?

Nou proiect implementat de Rafila
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Nu avem suficiente centre, gândiţi-vă că discutați de zone întregi din țară, zone întregi, nu mă refer neapărat la București, unde există câteva astfel de centre, iar nevoia cea mai mare este de centre de copii și tineri, pentru adolescenți care sunt de multe ori victime ale consumului de droguri.

Noi avem un proiect și lucrăm împreună cu echipa de aici, de la Ministerul Sănătății, m-aș bucura dacă va exista un sprijin din partea tuturor ministerelor implicate pentru că nu este vorba doar de Ministerul Sănătății, e vorba de Ministrul Justiției, Ministrul de Interne, există o agenție specializată, Agenția Națională Antidrog, încât să putem să dezvoltăm aceste capabilități medicale cu alte tipuri de activități, de exemplu de compatere a traficului de droguri. Cu siguranță noi vom pune pe masa guvernului un proiect concret pentru dezvoltarea inițială a unor centre regionale și ulterior a unor centre județene unde părinții să-și ducă copiii în cazul apariției acestor lucruri”, a precizat ministrul Sănătății.

În ceea ce priveşte situaţia concediilor medicale, ministrul a explicat că au fost declanşate controale.

„După cum stiți, înainte de venirea noului președinte al CNAS au fost declanșate o serie de controale în toată țara. Sper ca ele să continue și să facă distincție foarte clară între marea majoritate a medicilor care îşi fac treaba așa cum trebuie și dacă există situaţii de abuz. În ceea ce priveşte prescrierea există posibilitatea legală ca fiecare casă judeţeană să controleze modul în care aceste concedii sunt prescrise”, a declarat ministrul pentru sursa citată.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel