joi, ianuarie 27, 2022

Specialiștii spun că pandemia de coronavirus este pe un trend ascendent, dar numărul infectărilor crește alarmant. În acest context, Alexandru Rafila a explicat care sunt riscurile de supraîncărcare a sistemului imunitar cu dozele de rapel. 

Alexandru Rafila, despre riscul de supraîncărcare a sistemului imunitar cu dozele de rapel: „Trebuie să încetinim”

După ce șefului Strategiei Vaccinurilor din Europa a declarat că nu vrea mai multe doze de rapel pe motiv că ar exista risc de supraîncărcare a sistemului imunitar, ministrul Sănătății a intervenit.

Te-ar mai interesa: Povestea băiețelului care s-a născut cu o inimă în...

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, este de părere că Şeful Strategiei Vaccinurilor din Europa are dreptate.


Rafila: Trebuie să luăm măsuri

„Probabil se refera la o suprastimulare dacă administrăm doze din același vaccin la intervale tot mai scurte de timp şi cred că are dreptate. Nu se referea la doza de booster, ci la o potențială doză a patra. S-a discutat în unele state referitor la această doză. Unii au recomandat-o exclusiv la persoanele cu deficiențe imunologice pentru că răspund mai greu la vaccinare.

Alexandru Rafila: „E adevărat că previne formele grave şi decesul”

Dar în mod evident că un vaccin care demonstrează în momentul de faţă că nu previne decât în mică măsură transmisibilitatea. E adevărat că previne formele grave şi decesul, trebuie adaptat noilor tulpini circulante. Trebuie să încetinim transmiterea şi pentru asta trebuie să luăm măsuri”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Dieta Andreei Marin. Cum a slăbit în două săptămân...

Ministrul Sănătății, Rafila: „Medicamentele se autorizează pe baza studiilor”

Referitor la antivirale, ministrul a spus că a pregătit un material informativ referitor la aceste medicamente în care explică modul cum vor fi distribuite medicamentele în spitale şi farmacii.

„Suntem în Uniunea Europeană unde medicamentele se autorizează pe baza studiilor nu pe baza practicii medicale. Trebuie să respectăm regulile. Nu putem să punem pe piaţă produse despre care nu există studii despre eficacitate şi siguranță” a mai spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Te-ar mai interesa: De cât iod avem nevoie ca să nu facem boli de tiro...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private