Sari la conținut

Alexandru Rafila: Medicamentul pe care să nu-l iei niciodată dacă ai Covid! Nici măcar în caz de febră mare

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Semnal de larmă din izolare. Alexandru Rafila: Medicamentul pe care să nu-l iei niciodată dacă ai Covid! Nici măcar în caz de febră mare

În urmă cu trei zile, medicul Alexandru Rafila a intrat în izolare, după ce soția sa a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.  Joi seara, Alexandru Rafila, candidatul PSD la funcţia de prim-ministru şi reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a anunțat că este infectat cu COVID-19.

„Mă simt bine, sunt în izolare la domiciliu. S-a confirmat infecţia şi în cazul meu. Asta este situaţia. S-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Cât se vede, sunt ok. Am purtat mască… Problema a fost contactul cu un alt coleg care se testase cu foarte puţin timp în urmă. Am mâncat împreună, copiii noştri s-au jucat împreună. Acesta a fost momentul în care am aflat – după câteva zile – că aş putea să fiu infectat, pentru că în cazul acelui coleg se confirmase infectarea cu coronavirus”, a spus acesta, potrivit Antena 3.

Semnal de larmă din izolare. Alexandru Rafila: Medicamentul pe care să nu-l iei niciodată dacă ai Covid!

Președintele Societății de Microbiologie a ținut să tragă un semnal de alarmă. Aflat în izolare la domiciliu, acesta a declarat pentru DC News, că bolnavii de Covid nu ar trebui să ia un anume medicament, niciodată, sub nicio formă.

„Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Sunt compliant însă în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor. Infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină.

Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi. Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a declarat Alexandru Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel