marți, decembrie 7, 2021

Pandemia de coronavirus a afectat România din mai multe puncte de vedere. Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că gestionarea efectelor pandemiei este prioritară acum, pentru a ne întoarce la viața pe care o știam înainte de apariția virusului.

Alexandru Rafila susține că deciziile privind criza sanitară au fost luate într-un mod autoritar, până în prezent. Prin urmare, ministrul Sănătății își dorește să schimbe această abordare, adoptând una care va primi sprijinul populației.

Te-ar mai interesa: Virulența noii variante Omicron, în comparație cu ...

Gestionarea pandemiei, o prioritate

Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că prioritară este gestionarea efectelor pandemiei de COVID-19, lucru important şi pentru buna funcţionare a economiei.

El consideră că în ultimul an şi jumătate, deciziile privind criza sanitară au fost luate în mod autoritar şi spune că doreşte o schimbare de abordare, prin care să se obţină sprijinul populaţiei pentru măsurile de sănătate publică.

„Fie că discutăm de angajator, fie că discutăm de sindicate, de alte tipuri de organizații implicate în viața socială, este important să le implicăm în procesul de decizie.

Te-ar mai interesa: Șase simptome cheie ale variantei Omicron și modul...

Nu vor mai fi decizii autoritare, vor fi decizii, cel puțin din punctul meu de vedere, și la Ministerul Sănătății, care implică un mecanism participativ. Dacă aceia care sunt afectați de decizii participă la procesul de luare a deciziei, atunci sunt conștienți de dificultăți.

Le pot accepta, dacă sunt pentru un timp, să spunem, determinat, dacă le înțeleg și dacă își dau seama că viitorul este mai bun dacă respectă niște reguli sau niște proceduri”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Vitamina responsabilă pentru combaterea anemiei! A...

Alexandru Rafila a anunţat, de asemenea, că personalul medical îşi va primi salariul în decembrie şi că a fost suplimentat bugetul pentru programele naţionale de sănătate.

Ministrul sănătății a atras atenția că deciziile care se vor lua în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate împreună cu toți factorii implicați în sistemul sanitar. Profesor doctor Alexandru Rafila a explicat că acum este important ca oamenii să fie convinşi să se vaccineze cu primele doze, în condițiile în care mai mult de 60 la sută din populația României este nevaccinată.

Te-ar mai interesa: Sunt raportate tot mai multe cazuri de infectare c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri