vineri, iunie 2, 2023

În cadrul unei conferințe de presă desfăşurată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Ministrul Sănătății și-a manifestat intenția de a introduce ca disciplină obligatorie în școli „Educația pentru sănătate” .

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că a discutat cu ministrul Sănătății, Ligia Deca, despre introducerea Educaţiei pentru sănătate ca disciplină obligatorie în şcoli, în caz contrar afirmând că „nu o să progresăm în multe domenii”, inclusiv când vine vorba de sarcini nedorite, informează Agerpres.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

Ministrul a ținut să sublinieze că Educația pentru sănătate nu înseamnă doar educație sexuală, arătându-se dezamăgit că doar 5% dintre părinți își înscriu copiii la această materie opțională.

„Până nu o să introducem ca disciplină obligatorie Educaţia pentru sănătate în şcoli nu o să progresăm în foarte multe domenii, inclusiv în cel al sarcinilor nedorite. Pentru că Educaţia pentru sănătate nu înseamnă doar educaţie sexuală, înseamnă un concept care trebuie predat de personal didactic instruit în acest sens, adaptat vârstei copilului.

Cât timp numai 5% dintre părinţi trimit copiii la Educaţie pentru sănătate, care este o disciplină opţională, şi termină doar 2% dintre aceşti copii modulele de educaţie pentru sănătate, nu vom progresa.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune pentru copii. Orice ma...

În noul proiect de lege a educaţiei am discutat cu doamna ministru Deca, sper ca această prevedere privind introducerea în curriculă a Educaţiei pentru sănătate să existe.

Sper ca în noul proiect a legii învăţământului la învăţământul preuniversitar să existe această prevedere, sunt optimist”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă desfăşurată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Te-ar mai interesa: Cancerul la gât poate fi provocat de un virus. Pet...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private