vineri, august 19, 2022

Alexandru Rafila a venit cu vestea momentului pentru refugiații din Ucraina. Pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina, ministrul Sănătății susține că testarea emigranților este o prioritate.

Alexandru Rafila, vestea momentului pentru refugiații din Ucraina: „Este o prioritate”

În contextul în care mii de oameni au intrat deja în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, Alexandru Rafila cere că testarea refugiaților ucraineni.

Ministrul mai spune că ce care și-au părăsit țara din cauza invaziei ruse vor fi exceptați de la măsura carantinării, dar și de la completarea formularului electronic, însă doar după ce autoritățile vor iniția demersurile legislative, a transmis ministrul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Tot mai mulți copii, afectați de un nou virus. Iat...

Rafila: Trebuie să găsim o soluţie, să-i testăm, să-i vaccinăm

Am avut după întâlnirea de dimineaţă, cea organizată de prim-ministrul Ciucă, o discuţie cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi cu prefecţii judeţelor care se găsesc în zona de graniţă a Ucrainei, în judeţele care se învecinează cu această regiune, pentru că un eventual val de refugiaţi trebuie să găsească şi un răspuns din punct de vedere al asigurării condiţiilor de asistenţă medicală, pe de o parte, şi pe de altă parte din punct de vedere al sănătăţii publice, pentru că vin dintr-o ţară unde sunt diverse probleme.

Trebuie să găsim o soluţie, să-i testăm, să-i vaccinăm, dacă este cazul, Şi, bineînţeles, trebuie să iniţiem şi demersurile legislative care să excepteze această categorie de persoane de la măsurile legate de carantină şi de completarea acelui formular electronic“, a declarat Alexandru Rafila, potrivit playtech.ro.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru creier. Lipsa ei duce la...

Medicul Alexandru Rafila susține că testarea refugiaților ucraineni este „o prioritate“, pentru a nu favoriza în niciun fel transmiterea infecţiei cu COVID-19.

„Nu numai de urgenţă pentru că pot să aibă şi alte patologii care necesită consulturi, medicaţie etc. Ori, lucrul acesta a trebuit organizat. Au participat şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, deci am făcut un soi de parcurs, astfel încât în zilele următoare să putem să operaţionalizăm complet acest sistem“, a mai spus Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Medic diabetolog: ”Există unele plante care scad g...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private