Sari la conținut

Aliment popular retras de la Lidl din cauza infectării cu Salmonella

Sursă foto: Daily Business

Din cuprinsul articolului

Aliment cu Salmonella, retras din Lidl. Un lanț important de magazine din România a luat decizia de a retrage de pe rafturi un produs foarte apreciat de către consumatori, din motive legate de siguranța alimentară. Lidl a anunțat vineri că va retrage de la vânzare un lot de nuggets cu pui, din cauza suspiciunii de contaminare cu Salmonella.

Produsul în cauză este lotul de nuggets cu pui sub marca Culinea, care va fi retras preventiv din magazine. Producătorul GEKA a luat această decizie în urma suspiciunii de prezență a bacteriei Salmonella în produsul respectiv, conform informațiilor publicate pe site-ul ANSVSA.

Consumatorii sunt sfătuiți să evite consumul acestui produs, deoarece expunerea la Salmonella poate cauza probleme grave de sănătate, mai ales în cazul persoanelor vulnerabile, cum ar fi bătrânii, copiii, femeile însărcinate sau cei cu sistemul imunitar slăbit. Salmonella poate duce la afecțiuni gastrointestinale severe, motiv pentru care se recomandă evitarea consumului produsului afectat.

Aliment cu Salmonella, retras din Lidl

De asemenea, Lidl oferă clienților posibilitatea de a returna produsul în magazine, chiar și fără prezentarea bonului fiscal, și de a primi contravaloarea acestuia înapoi.

Nu este primul incident de acest fel în această lună pentru lanțul de magazine. La începutul lunii, Lidl a retras de pe rafturi și produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, în varianta cu fructe roșii, din cauza contaminării cu patulină.

„La data de 7 martie 2024, producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG retrage produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, cu fructe roșii, cu data de expirare 12.03.2024. Acest produs conține suc de aronia contaminat cu patulină, o substanță toxică produsă de mucegaiuri, care poate provoca simptome precum greața, vărsăturile și indigestia.

Prin urmare, clienții trebuie să se abțină de la consumul acestui produs afectat de retragere. Produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” cu fructe roșii a fost comercializat de Lidl”, scria la acea vreme pe site-ul ANSVSA.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel