Sari la conținut

Alimentația în funcție de grupa de sânge. Care sunt beneficiile dacă le consumi corect

grupe de sânge
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
doar persoanele cu această grupa de sange poate face AVC

Alimentația în funcție de grupa de sânge. Potrivit experților, grupa de sânge nu contează atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Dieta pentru grupa de sânge s-a bazat pe o afirmație atractivă: poți primi sfaturi personalizate despre cum să mănânci mai bine în funcție de grupa ta de sânge.

Dieta pentru grupa de sânge a fost dezvoltată în 1996 de un medic naturist pe nume Peter D’Adamo. Cu toate acestea, deși încă mai există persoane care urmează această dietă, nu există dovezi științifice care să o susțină, iar mulți experți au criticat între timp întreaga idee din spatele ei.

Care poate fi importanța de a mânca în funcție de grupa ta de sânge?

Ideea de bază a acestei diete a doctorului D’Adamo este că răspunsul tău fiziologic la alimente este legat de grupa ta de sânge.

Grupele de sânge se bazează pe antigenii (structuri moleculare) de pe suprafața globulelor roșii. Nimeni nu știe de ce avem grupe de sânge diferite, dar teoriile populare sugerează că acestea s-au dezvoltat de-a lungul timpului. Cele patru grupe de sânge principale sunt: Grupa A, Grupa B, Grupa AB și Grupa O.

Ce trebuie să mâncați în funcție de grupa de sânge?

Fiecare grupă de sânge cu un anumit mod de a mânca în funcție de momentul în care se crede că grupa de sânge a apărut pentru prima dată la oameni.

Alimentele pe care ar trebui să le consumați sunt cele care erau cele mai comune în dieta umană la acel moment.

Dieta pentru grupa de sânge a fost foarte specifică în ceea ce privește alimentele cele mai bune pentru fiecare grupă de sânge.

Aceasta a fost perioada vânătorilor-culegători.

Prin urmare, persoanele cu grupa de sânge O urmau o dietă săracă în carbohidrați și bogată în proteine.

Dieta pentru grupa de sânge A

S-a dezvoltat în jurul anului 25.000 î.Hr. și o dietă bazată pe plante este cea mai bună pentru această grupă de sânge. Grupa de sânge B s-a dezvoltat la populațiile nomade axate pe creșterea animalelor, în jurul anului 15.000 î.Hr. Carnea și produsele lactate dominau dieta lor de atunci – acestea ar trebui să stea la baza alimentației celor cu grupa de sânge B.

Dieta pentru grupa de sânge B

Grupa sanguină B s-a dezvoltat în rândul populațiilor nomade axate pe creșterea animalelor, în jurul anului 15.000 î.Hr.

Atunci, carnea și produsele lactate dominau dieta lor. Așadar, acestea ar trebui să stea la baza dietei celor cu grupa sanguină B

 Dieta pentru grupa sanguină AB

Fiind o grupă de sânge rară, AB a fost dezvoltată cu mai puțin de 1.000 de ani în urmă .

Probleme cu dieta în funcție de grupa de sânge

S-ar putea să vedeți imediat problemele cu acest mod de gândire.

Este nevoie de mult efort pentru a urma dieta, deoarece listele de „ce trebuie” și „ce nu trebuie” sunt multe pentru fiecare grupă.

Și ce se întâmplă cu persoanele care trăiesc în aceeași gospodărie cu grupe sanguine diferite?

Pe lângă aceste provocări practice, Peart spune că dieta pentru grupa de sânge are, de asemenea, două probleme majore:

  1. Există o lipsă de dovezi care să susțină afirmațiile ei

Dr. D’Adamo s-a uitat la ceea ce mâncau oamenii în momentul în care s-a dezvoltat potențial grupa sanguină. El a făcut saltul logic că organismele lor erau mai bine adaptate la anumite tipuri de alimente. Este un salt logic mare și nu există dovezi care să îl susțină.

În plus, cercetătorii încă investighează momentul în care au apărut diferitele grupe de sânge la oameni.

2. Cercetările arată că grupa sanguină nu contează

Studiile arată că vei obține un rezultat pozitiv indiferent de grupa ta de sânge. De exemplu, dacă aveți grupa sanguină B, dar urmați dieta pentru grupa sanguină A, care este o dietă vegetariană, aceasta vă va reduce riscul de boli de inimă.

Și urmând o dietă antiinflamatorie dovedită, cum ar fi dieta mediteraneană, puteți obține aceleași rezultate cu mai puține riscuri, potrivit Pro News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel