Sari la conținut

Alimente bogate în magneziu. Consumați-le pentru sănătatea oaselor și a inimii

Beneficiile magneziului
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cat timp se ia suplimentul

Alimente bogate în magneziu. Magneziul este necesar pentru desfășurarea normală a multor procese din corpul nostru, de aceea este important să prevenim deficiența acestuia. Uite ce produse trebuie să consumi ca să beneficiezi de acest mineral.

Alimente bogate în magneziu

deficitului de magneziu
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Nutriționistul Natalia Turkina spune că magneziul se găsește în multe alimente, cum ar fi, de exemplu, nucile.

„Concentrația de magneziu este deosebit de mare în nuci și semințe. Nucile prăjite au o concentrație mai mare deoarece o parte din umiditatea din ele s-a evaporat. Dar datorită faptului că nucile sunt destul de bogate în calorii, persoanele supraponderale și mai ales cele obeze nu ar trebui să exagerați cu ele”, spune specialistul.

Consumul de legume și nuci

Potrivit nutriționistului, unele legumele sunt bogate în acest mineral.

„Ca și în cazul nucilor, cea mai mare concentrație de magneziu se găsește în legumele uscate. O modalitate excelentă de a obține mineralul este să mănânci suficiente legume la fiecare masă și să presărați ierburi uscate peste mese când gătiți. De exemplu, adăugați-le în supe și tocanite“, spune specialistul.

Alimentele integrale care conțin fibre și magneziu

De regulă, alimentele integrale care conțin fibre și magneziu, a mai spus nutriționistul.

„Orez rafinat, făină, paste, gris, tăiței instant, cereale instant, toate aceste produse sunt lipsite de părți bogate în nutrienți ale boabelor (coji), adaugă specialistul. Mai mult, expertul spune că „magneziul poate fi adăugat în alimentele fortificate: unele pâini, cereale și alimente preparate. Apele minerale și îmbuteliate pot fi și surse de magneziu (de la 1 mg/L până la mai mult de 120 mg/L)”, conchide expertul.

În concluzie, consumul de magneziu  în orice mod (alimente, suplimente nutritive) și nivelul corect al acestuia asigură protecția sistemului cardiovascular de principalii factori de risc precum hipertensiunea arterială, infarctul și bolile cardiovasculare generale.

Cea mai mare concentrație de Magneziu se găsește în nuci și semințe, în special în semințele de dovleac, semințele de susan și nucile de Brazilia. Echilibrul corect al magneziului înseamnă un sistem musculo-scheletic puternic. Nivelurile scăzute ale acestui mineral în corpul nostru sunt asociate cu un risc mai mare de osteoporoză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel