miercuri, ianuarie 19, 2022

Ficatul este un organ esențial pentru organismul nostru. Acesta este responsabil pentru eliminarea toxinelor acumulate în organism, întrucât tot ceea ce ingerăm este procesat de ficat. Deși este singurul organ capabil de regenerare, este esențial să îl menținem sănătos și puternic.

Este adevărat că ficatul se poate regenera, însă acumularea toxinelor îl poate copleși, provocând afecțiuni ireversibile. De aceea, este esențial să acorzi o atenție deosebită alimentației. Anumite alimente cu proprietăți detoxifiante îl pot ajuta să elimine toxinele mai ușor, împiedicând acumularea acestora în organism.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă un infarct osos și cum se manifestă. C...

Alimente detoxifiante pentru ficat

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare ce alimente îți pot curăța ficatul și contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

„După cum știți, ficatul este organul care ajută la detoxifiere și, de asemenea, este organul numărul unu care trebuie să fie sănătos pentru a avea hormoni sănătoși și echilibrați.

Unele alimente ajută la stimularea curățării și regenerării ficatului, precum și la creșterea sângelui și la scăderea inflamației.

Lămâie și Lime

Știați că citricele sunt capabile să elimine eficient materialele toxice din corp? Adaugă lămâie proaspăt stoarsă în apă, în fiecare dimineață.

Te-ar mai interesa: Atenție, părinți! Simptomele Omicron la copii. Ave...

Sfeclă

Sfecla este bogată în fier, flavonoide și beta-caroten. Doi nutrienți care stimulează și încurajează în mod natural funcția hepatică sănătoasă.

Curcuma

Curcuma conține substanțe nutritive care ajută la optimizarea funcției ficatului prin curățarea organismului de agenți cancerigeni. Ajută la scăderea inflamației și la stimularea fluxului sanguin.

Ceai verde

Este încărcat cu antioxidanți care susțin funcția hepatică sănătoasă și elimină toxinele proaste. Ajută la scăderea în greutate.

Te-ar mai interesa: Rezultate fals-negative la testele de salivă distr...

Grapefruit

Bogat în vitamina C și în antioxidanți, cunoscuți pentru puterile lor naturale de curățare. Doar o ceașcă zilnică de suc de grapefruit proaspăt stors sau o bucățică ajută la eliminarea agenților cancerigeni și a altor toxine.

Frunze verzi

Spanacul, varza, rucola, verdeața, kale ajută la detoxifiere deoarece au capacitatea de a filtra și controla fluxul bilei, substanța filtrantă reală, din corpul nostru. Frunzele verzi sunt bogate în clorofilă, care neutralizează metalele grele și alungă toxinele, substanțele chimice și pesticidele din mediu.

Te-ar mai interesa: De ce este cafeaua este atât de bună pentru tine? ...

Usturoi

Are conținut ridicat de sulf, care ajută la detoxifiere. Este bogat în seleniu și alicină, ingrediente care ajută la menținerea unui ficat fericit și sănătos”, scrie Patricia Rusu, nutriționist.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private