joi, octombrie 6, 2022

Consumul unei diete echilibrate, precum și efectuarea activității fizice în mod regulat, este cheia pentru menținerea corpului sănătos. Aceasta este una dintre cele mai bune formule pentru a evita problemele de sănătate, cum ar fi supraponderalitatea, diabetul, hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat.

Colesterolul este una dintre afecțiunile care pot afecta cel mai mult sănătatea oamenilor. Este o boală tăcută care poate provoca înfundarea venelor și arterelor, expunându-vă la risc de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Ce spune prenumele despre tine. Numerolog: Fiecare...

Un flux sanguin bun este esențial pentru organism. Consumul de grăsimi și sare este unul dintre principalele motive care împiedică curgerea normală a acestuia. Din acest motiv, potrivit specialiștilor, este esențială monitorizarea nivelului de colesterol, deoarece dacă nu sunt controlate pot duce la afecțiuni complexe ale inimii.

Pentru ca venele și arterele să rămână curate, este important ca oamenii să consume zilnic alimente care ajută la reducerea cantității de grăsimi care cresc nu numai colesterolul, ci și trigliceridele din sânge.

Există unele alimente care pot ajuta la curățarea naturală a vaselor care transportă sânge.

Te-ar mai interesa: Atenție la ambalajul de aluminiu! Medicul Adina Al...

Usturoi: Acest aliment conține o substanță antioxidantă numită alicină, care luptă împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi și de colesterolul ridicat, arată un studiu al Spitalului Universitario del Río Hortega (Valladolid) și citat de portalul Better Health.

Acești compuși ai sulfului scad nivelurile de colesterol rău (LDL), considerat principala cauză a obstrucției arteriale. De asemenea, este bogat în vitamine, minerale, fibre și alte substanțe care beneficiază de sănătatea cardiovasculară.

Te-ar mai interesa: Poluarea, factor de risc într-o boală gravă...


Alimente care curăță vasele de sânge

Lămâie: Acesta este un fruct antioxidant care scade hipertensiunea arterială și inflamația, spune un studiu realizat de Universidade Federal do Rio de Janeiro (Brazilia). Datorită uleiurilor sale esențiale, antioxidanților și vitaminelor, ajută la curățarea venelor și arterelor pentru a elimina excesul de lipide.

Avocado: Acest fruct se caracterizează prin conținutul său ridicat de acizi grași și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi. Consumul unei porții pe zi scade nivelul lipidelor din organism, spune Better To Health.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar, despre cea mai dulce OTRAVĂ: „Nu mai ai...

Roșie: Este un produs bogat în antioxidanți care reduc nivelul de colesterol și placa acumulată în pereții venelor și arterelor, conform concluziilor unei investigații efectuate de Institutul Național de Științe Medicale și Nutriție Salvador Zubirán (Mexic). Poate fi consumat în salate sau suc, dar conform experților, licopenul, unul dintre antioxidanții săi, își intensifică potențialul dacă este gătit.

Te-ar mai interesa: 4 tipuri de medicamente care atacă ficatul...

Pește gras: Acest tip de pește este bogat în acizi grași omega 3, care sunt foarte favorabili pentru sănătatea cardiovasculară. Aportul de specii precum somonul, tonul, heringul și macroul ajută sângele să nu se coaguleze excesiv.

Legume cu frunze verzi: Aceste alimente sunt o sursă de nutrienți benefici pentru sănătate. Acestea oferă vitamine, minerale și fibre. În compoziția sa nutritivă se remarcă o substanță numită luteină, care este deosebit de utilă și servește la curățarea canalelor arteriale și la prevenirea îngroșării acestora. Acestea includ spanacul, salata verde, smogul elvețian, țelina și cresonul.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private