Sari la conținut

Alimente care îngroașă sângele. Mulți le consumă zilnic

leguma care creste calciul din sange
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sângele gros, cu hipercoagulabilitate, este o afecțiune în care sângele este mai dens și mai lipicios decât în mod normal și se datorează unei anomalii în procesul de coagulare a sângelui.

Atunci când sângele este prea gros, afectează circulația oxigenului, a nutrienților și a hormonilor și poate provoca deficiențe nutriționale, precum și niveluri scăzute de oxigen sau o afecțiune cunoscută sub numele de hipoxie. Sângele gros poate duce, de asemenea, la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Pentru persoanele care au această afecțiune, se recomandă să fie atenți la unele alimente.

Alimente care subțiază sângele

Ce trebuie făcut atunci când o persoană are sânge gros? Poliglobulia, policitemia sau cunoscută în mod obișnuit ca „sânge gros” este o anomalie în coagularea sângelui, care face sângele mai dens și mai predispus la coagulare.

Potrivit Ojo, pentru tratarea acestui tip de sânge, medicamentele prescrise de medicul specialist pot fi consumate și însoțite de o dietă bogată în alimente anticoagulante naturale, precum:

  • Ceapa: excelenta ca anticoagulant natural
  • Usturoiul: previne formarea cheagurilor de sânge și reduce riscul coronarian.
  • Turmeric: ideal de adăugat la mese.
  • Ghimbir sau kion: previne acumularea sângelui.
  • Vitamina E: prezentă în grâu, ouă și migdale.
  • Somon, ton, păstrăv: bogat în Omega 3.
  • Vin roșu: previne coagularea prematură consumându-l cu moderație.
  • Strugurii: au același efect ca și vinul.
  • Rodie: o poți consuma în suc.
  • Apă: bea 2 litri de apă pentru a te menține și a preveni îngroșarea sângelui.

Alimente care îngroașă sângele

Pacienții cu coagulopatii trebuie să discute cu medicul hematolog și să evite consumul de alimente bogate în grăsimi.

Dacă urmați deja un tratament medical, trebuie să evitați sau să reduceți consumul de alimente care reduc eficacitatea medicamentelor precum alcoolul și alimentele bogate în vitamina K, de exemplu:

  • Brocoli
  • Spanac
  • castane
  • dovleci
  • Morcov

Ce cauzează îngroșarea sângelui?

Poliglobulia sau sângele gros este cauzată de scăderea oxigenului din sânge. Această anomalie poate fi prezentată prin:

  • Puțin oxigen: mai ales în zonele de mare altitudine, unde oxigenul este mai rar.
  • Persoanele cu probleme respiratorii.
  • Prezența unor tumori.
  • boli legate de hemoglobină.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel