
Alimente care nu trebuie consumate atunci când suferi de GASTRITĂ

Gastrita este o inflamație a mucoasei gastrice, care este stratul de celule care căptușește stomacul pe interior, protejându-l de aciditatea sucurilor gastrice.
Cauzele care generează această boală sunt diverse. Potrivit informațiilor oferite de Sanitas, acțiunea unor medicamente, în special antiinflamatoare, poate afecta această afecțiune, precum și o infecție cauzată de bacteria Helicobacter pylori, care poate provoca chiar și un ulcer gastric; Consumul excesiv de alcool, supunerea la stres excesiv, de asemenea, agravează afecțiunea.
Te-ar mai interesa: Semne de avertizare precoce ale cancerului: 5 simp...
Există factori care cresc riscul ca o persoană să sufere de această boală, de exemplu, o infecție bacteriană. Deși cea cauzată de Helicobacter pylori este una dintre cele mai frecvente, doar unele persoane infectate dezvoltă gastrită sau alte afecțiuni ale sistemului digestiv superior.
Dieta este importantă pentru combaterea gastritei. In cazul in care suferiti de aceasta afectiune, recomandarile medicale trebuie urmate cu atentie.
Medline Plus subliniază câteva dintre cauzele acestei boli:
Cel mai comun:
Cele mai puțin frecvente:
Simptomele gastritei includ următoarele:
În cazul în care prezentați următoarele simptome, ar trebui să consultați și un medic:
Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...
Tua Saúde arată ce alimente trebuie evitate dacă suferi de gastrită. Lista include alimente care se caracterizează prin digestie dificilă, fiind procesate și având conservanți care irită stomacul.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.