vineri, iunie 2, 2023

Între organism și minte există o legătură foarte puternică. Astfe, când avem stări sau trăim momente grele din punct de vedere emoționa, organismul nostru simte acest lucru imediat.

Emoțiile negative, anxietatea, depresia pot provoca, odată cu trecerea timpului, diferite simptome fizice. De aceea, pentru a evita cât mai mult repercusiunile asupra organismului și somatizarea este necesar să acționezi imediat asupra sănătății mintale.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Cele mai bune sunt terapiile împreună cu experții, cu siguranță. Totuși, anumite alimente pot întări efectele și te pot ajuta în ameliorarea stăriloe de anxietate și depresie.

Cu atât mai mult, sistemul tău imunitar va fi întărit și va lupta în continuare împotriva agenților patogeni.

Alimente pentru sănătatea mintală

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare câteva alimente cu efect miraculos pentru sănătatea mintală și, de asemenea, pentru sistemul imunitar.

„De azi e martie, însă cum nu a venit încă primăvara, cu verdețurile și celelalte bunătăți ale ei, ai nevoie în continuare de alimente care îți întăresc imunitatea. Iată câteva dintre acestea!

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

(…) mai ales in timpul anotimpului rece ai nevoie de hrană care oferă nutrienți corpului tău și îl umple de energie. Asigură-te că vei consuma săptămânal din această listă de aliați împotriva problemelor de sănătate care pot să apară încă sezonul rece.

În plus, cu atât mai mult acum, în aceste zile tulburi, când organismul ne e încercat tot mai des de stres, anxietate, stări ciudate, avem nevoie să ne asigurăm, pe lângă echilibrul emoțional, că facem tot posibilul să menținem măcar pe linia de plutire și organismul din interior. Pentru că putem face ceva și aici, putem ajuta organismul să reziste mai ușor stărilor de anxietate depresive, factorului de stres ce vine din activarea sistemului Luptă-sau-Fugi, iar eu mi-am propus să vă scot în față în fiecare zi câteva soluții, din ceea ce știu eu și din experiența mea”, scrie Patricia Rusu.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Alimente recomandate de nutriționist pentru sănătatea mintală:

  • citricele (pentru vitaminele C)
  • alimentele fermentate (probiotice naturale)
  • fructe de pădure (antioxidanți)
  • somon, ouă, nuci (pentru zinc)
  • supă de oase (pentru sănătatea intestinului)

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private