
Alimente care luptă împotriva inflamației cauzate de artrită. Lista alimentelor DE EVITAT: sporesc durerea și inflamția!

Pe măsură ce medicamentele și tratamentele devin mai scumpe și medicamentele au efecte secundare neplăcute (și uneori îngrozitoare), mai mulți oameni caută modalități naturale de a-și trata durerea de artrită. În cele mai multe cazuri, nu trebuie să caute mai departe decât alimentele pe care le consumă. Deși nu există un glonț magic nutrițional, studiile au arătat că obținerea nutriției potrivite din anumite alimente poate ajuta la minimizarea inflamației și durerii care provin de la artrită. De asemenea, poate ajuta la sănătatea dumneavoastră generală și poate influența simptomele, precum și progresia afecțiunilor care pot fi legate de artrită.
Te-ar mai interesa: Cancerul la gât poate fi provocat de un virus. Pet...
Există anumite alimente care acționează ca antiinflamatoare, în timp ce altele pot crește inflamația. Pacienții care suferă de artrită care învață ce alimente să mănânce și pe care să le evite se pot bucura de un control mai bun al durerii, o mobilitate îmbunătățită, un stil de viață mai activ și o perspectivă mai pozitivă asupra vieții. Aceste alimente oferă mari beneficii pentru pacienții cu artrită reumatoidă, osteoartrită, osteoporoză, gută și alte forme de inflamație cauzate de artrită.
Diferite tipuri de alimente par să afecteze diferite tipuri de artrită. Fundația pentru artrită oferă câteva îndrumări foarte bune privind recomandările dietetice pentru persoanele care suferă de artrită, în funcție de tipul lor de artrită.
Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...
Alimentele bogate în acizi grași omega-3, fitochimice și antioxidanți au proprietăți antiinflamatorii puternice. Aceste tipuri de alimente sunt nucleul dietei în stil mediteranean, care constă din ulei de măsline, pește, legume proaspete, fructe, fasole, semințe și nuci. Trebuie subliniat că alegerea alimentelor proaspete din aceste categorii este cea mai bună.
Cheia este să selectați alimente care sunt cât mai puțin procesate posibil și care nu conțin aditivi sau conservanți. Aceasta înseamnă că majoritatea alimentelor conservate ar trebui excluse.
Te-ar mai interesa: Avertisment pentru DIABETICI: atenție la ACEST „ef...
Cu toate acestea, multe supermarketuri au acum batoane cu măsline și alte opțiuni alimentare proaspete, mai sănătoase, care îi îndepărtează pe consumatori de alimentele procesate și nesănătoase.
Fibrele joacă, de asemenea, un rol semnificativ în reducerea inflamației artritice.
Alimentele specifice care trebuie incluse în dieta dumneavoastră pentru a combate durerea de artrită includ:
Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...
Așa cum există alimente care ajută la atenuarea durerii artritei, există și alimente care o cresc. Fundația pentru artrită oferă sfaturi cu privire la alimentele care ar trebui evitate de persoanele care suferă de artrită, deoarece s-a demonstrat că cresc durerea și inflamația.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.