Sari la conținut

Alimente care ne protejează de răceală. Ajută-ți organismul pentru a lupta cu orice BOALĂ!

sursa foto: pexel.com
Menta este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului digestiv.

Alimente care ne protejează de răceală. Ajută-ți organismul pentru a lupa cu orice BOALĂ! Iată care sunt produsele care aduc un beneficiu în plus în protecția imunității.

Anca Hâncu, medic nutriționist, a demontat cele mai cunoscute mituri despre alimentație. Iată ce a declarat în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de la Antena 1.

“Sigur că orice aliment care conține vitamina C, precum spanac, broccoli, lămâi, citrice, ne va proteja și ne va aduce un beneficiu în plus în protecția imunității. Orice model alimentar sănătos înseamnă că organismul nostru are un sistem imunitar dezvoltat pentru a lupta cu orice boală”, a spus medicul Anca Hâncu.

Sunt alimente care ne îngrășa și altele care ne ajută să slăbim

“Nutriția modernă vorbește tot mai mult de modele alimentare și nu pune atât de mare presiune pe un aliment sau altul. Modele alimentare înseamnă: cantitate, calitate, ore, felul în care combinăm alimentele, în așa fel încât putem dezvolta modele sănătoase sau nesănătoase. Alimentele în sine nu ne îngrășa sau nu ne scad în greutate. Noi dacă știm că un produs are mai multe calorii, mâncăm o porție mai mică. Dacă noi mâncăm în exces un aliment hipercaloric, cu mult zahăr, cu multă grăsime și suntem sedentari, normal că acele alimente o să aducă calorii care se vor transforma în grăsime”, a mai spus Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Este o dietă săracă în calorii cea mai bună metoda de slăbi?

“Evident ca avem nevoie de o dietă hipocalorică pentru a scădea în greutate, dar există niște limite, nu scădem până sub 1000 de calorii pentru că totuși corpului trebuie să ii dăm energie”, a zis medicul Anca Hâncu la Antena 1.

Dulciurile îngrașă sau nu?

“Dulciurile evident că aduc un exces caloric prin cantitatea mare de zahăr pe care o au. Avem variante: dulciuri concentrate, dulciuri procesate, cu foarte multă ciocolată, cu foarte multă cremă de unt, dar avem varianta dulciurilor gătite în casă cu zahăr mai puțin, dulciuri care sunt neprocesate. Stimulăm pe toată lumea să gătească acasă pentru că este mult mai sănătos”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu.

Verdețurile ne ajută să pierdem în greutate

“Verdețurile au volum foarte mare și calorii puține. Dacă mâncăm o salată de 300-400 de grame, care are foarte puține calorii, și adăugăm o bucățică de brânză sau de carne sau chiar un pește, ne săturăm. Vegetalele le putem pune într-o ciorbă, astfel cu amestecul de legume cu lichid asigurăm volum dar mai puține calorii”, a zis medicul la Antena 1.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.