Categories: Stil de viaţă

Alimente care nu se congelează niciodată. Curată otravă pentru organism!

Congelarea este o metodă eficientă de a păstra alimentele pentru mai mult timp. În majoritatea cazurilor, ele își păstrează prospețimea și nutienții esențiali pentru organismul nostru.

Cu toate acestea, există și excepții. Anumite alimente nu trebuie să fie niciodată păstrate în acest mod. Ele își pierd substanțele hrănitoare și textura.

Astfel, ele nu mai au un beneficiu real pentru sănătate și sunt numai alimente lipsite de vitamine, minerale și textură.

Alimente pe care nu trebuie să le congelezi niciodată

Roșiile nu ar trebui niciodată congelate deoarece atunci când le scoatem de la congelator este își vor pierde textura, mineralele și gustul.

Tot la capitolul legume le avem pe cele bogate în apă (castraveți, salată verde, ridiche și telină crudă), iar acestea își vor pierde textura crocantă și aroma atunci când sunt congelate.

De asemenea, verdeața se află și ea pe lista alimentelor care nu ar trebui să fie păstrate astfel.

Avocado este la mare căutare în ultima perioadă, dar ar trebui să nu-l ținem în congelator deoarece se va strica și îl vom arunca. Mierea este un alt aliment care nu trebuie niciodată congelat – aceasta se va îngroșa și se va cristaliza.

Ce alimente putem congela în siguranță?

Cozonacul și prăjiturile fără creme sau glazuri pot fi ținute în congelator până la 6 luni.

Peștele se poate congela doar dacă este foarte proaspăt şi poate fi păstrat în acest fel până la 6 luni.

Carnea se află printre alimentele care pot fi congelate. Se recomandă să împachetați bucățile în mai multe straturi pentru a evita “arsura” adică acea deshidratare care apare la carnea care intră în contact direct cu gheața. Pentru a separa bucățile de carne, puteți pune între ele foaie cerată. Carnea de porc, pasăre sau vânat poate fi păstrată la congelator timp de 9 luni, iar cea de vită și miel, până la un an, notează realitatea.net.

Fructele pot fi congelate însă doar dacă sunt coapte şi suficient de tari.

Untul poate rezista în congelator până la 6 luni. Brânzeturile tari (parmezanul, cheddar sau gouda) pot rezista la congelator până la 6 luni.

Ouăle: se pot congela doar albușurile, timp de 5-6 luni.

Recent Posts

Zodia lovită de un val de prosperitate. Are șansa să câștige o mulțime de BANI

Camelia Pătrășcanu prevestește prosperitate pentru o zodie. Totodată, și alți nativi se vor bucura de…

18 minute ago

Marcel Ciolacu: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!“

Marcel Ciolacu a lansat o ironie lipsită de inspirație în cadrul unei conferințe de presă…

48 de minute ago

Care sunt semnele care arată că ai energie negativă în jurul tău?

Sentimentele de copleșire și de frustrare pe care le poate trăi o ființă umană răspund…

o oră ago

O femeie care credea că este doar „foarte obosită” a primit un diagnostic devastator

Când Cathy Hunt a început să se simtă „foarte obosită”, a crezut că este doar…

2 ore ago

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Ajută la iertarea păcatelor!

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Săptămâna Mare, cunoscută și sub…

2 ore ago

Superstiții pentru Săptămâna Patimilor. Ce să faci în Vinerea Mare ca să fii sănătos tot anul

Săptămâna Mare reprezintă ultima săptămână premergătoare Paștelui, în care sunt organizate slujbe religioase speciale.Acestea sunt…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian