Categories: Ştiri sănătate

Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București a împlinit 90 de ani. Este cea mai veche unitate medicală de urgenţă din ţară

Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București a împlinit 90 de ani. Este cea mai veche unitate medicală de urgenţă din ţară.
Cu această ocazie, s-au acordat premii și distincții mai multor medici renumiți, printre care prof. dr. Mircea Beuran, prof. dr. Ioan Lascăr (foto), prof. dr. Gabriel Constantinescu, dr. Bogdan Oprița și mulți alții, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Ateneul Român.
Prof. dr. Ioan Lascăr
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a ținut să sublinieze importanța și valoarea deosebită a Spitalului Clinic de Urgență București în contextul sistemului medical național și și-a exprimat recunoștința și respectul față de eforturile și devotamentul personalului medical.

Spitalul Clinic de Urgență București, cunoscut sub numele de „Floreasca”, reprezintă o emblemă a devotamentului și angajamentului pentru sănătatea populației românești, având o istorie îndelungată ce își sărbătorește acum 90 de ani de existență.

În urmă cu nouă decenii, prin inițiativa și sprijinul direct al Reginei Mamă Elena a României, s-a înființat Spitalul Clinic de Urgență București, cunoscut sub denumirea de „Floreasca”. La acea vreme, Majestatea Sa era implicată personal în organizarea și susținerea dispensarului din cartierul Floreasca, destinat populației defavorizate. Această inițiativă a fost inspirată și de experiența Regelui Mihai I al României, care, în anul 1933, a suferit de apendicită și a fost operat la Florența, în Italia.

Astfel, în anul 1934, un grup de oameni dedicati, condus de Dr. Constantin Deculescu – Secretar general al Ministerului Sănătății, Prof. Dr. Nicolae Minovici – Directorul Salvării, Prof. Dr. Iacob Iacobovici – Șeful Secției Chirurgicale de la Spitalul Brâncovenesc și Ministrul titular al Ministerului Muncii, Sănătății și Ocrotirii Sociale, Dl. R. Ioanițescu, a decis să pună bazele Spitalului de Urgență.

În decursul anilor, Spitalul Clinic de Urgență București și-a desfășurat activitatea cu dedicare și profesionalism, adaptându-se progreselor și cerințelor medicale. Astăzi, cu personal calificat și dotări moderne, este recunoscut ca un centru de excelență în îngrijirea pacienților cu afecțiuni de urgență. Prin tradiția sa de devotament față de pacient, continuă să își îndeplinească misiunea de a salva vieți și de a promova sănătatea în comunitatea locală și nu numai.

Recent Posts

TOP 5 alimente cu un conţinut mare de calciu, în afară de lapte

Aceste alternative sănătoase la produsele lacate, renumite pentru conţinutul mare de calciu, sunt alegeri excelente…

28 de minute ago

LUPUS – boala autoimună cu 1.000 de feţe

Lupusul este o boală cronică, autoimună, care poate deteriora orice parte a corpului (piele, articulaţii,…

57 de minute ago

Rugăciune puternică ce trebuie rostită în ziua Izvorului Tămăduirii. Are puteri vindecătoare trupeşti şi sufleteşti!

În vinerea din Săptămâna Luminată, creştinii ortodocşi marchează Izvorul Tămăduirii, o sărbătoare ale căre origini…

o oră ago

2640 de lei de stat. Trebuie să îndeplinești o singură de condiție și să depui o cerere

Mai multe categorii de persoane care beneficiază de ajutoare de stat se bucură de majorări…

2 ore ago

Cum miroase diabetul? Unul dntre primele simptome care indică dezvoltarea bolii

Respirația neplăcută sau mirosul corporal neplăcut pot apărea din diverse cauze. Adesea, mirosul neplăcut poate…

2 ore ago

Citeste si: