duminică, decembrie 4, 2022

Alimente care NU sunt sănătoase pentru copilul tău. Se estimeaza că alergiile alimentare afecteaza între 4% și 6% dintre copii și 4% dintre adulți, potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii.

Când apar alergiile alimentare li cum pot fi depistate?

O alergie alimentară apare atunci când sistemul de apărare al organismului reacționează excesiv la expunerea unui aliment sau a unei substanțe dintr-un aliment, tratând-l ca pe un invadator și trimițând substanțe chimice pentru o neutraliza.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Lucy, expert în alimentație la Organix, a explicat cât este de important să fii capabil să identifici o alergie alimentară la bebeluși și cum diferă aceasta de o intoleranță.

Ea a explicat că o alergie alimentară este o reacție a sistemului tău imunitar. În unele cazuri, ea spune că sistemul tău imunitar tratează în mod greșit proteinele găsite în alimente, considerându-le o amenințare.

„Simptomele apar de obicei după consumul unei cantități mici de alimente, cum ar fi o erupție cutanată, respirație șuierătoare și mâncărime. Alergiile alimentare comune la sugari și copii includ laptele, ouăle, peștele, alunele și alte nuci”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

De aceste lucruri trebuie să țineți cont atunci când hrăniți copilul, deoarece alergiile alimentare pot fi mortale. Intoleranțele sunt puțin diferite și nu implică sistemul imunitar, adică nu există reacții alergice. Lucy a explicat că intoleranța alimentară provoacă simptome care apar treptat, la câteva ore de la consumarea alimentelor.

Ea a adăugat că are ca rezultat simptome doar dacă bebelușul ar fi mâncat o cantitate substanțială din acel aliment – spre deosebire de o alergie când cea mai mică bucată de mâncare ar putea declanșa o reacție.

Te-ar mai interesa: Ce boală ai dacă ai cearcăne în jurul ochilor. Mer...

Dacă începeți să vă hrăniți copilul, Lucy a spus că o abordare relaxată și distractivă care îl va ajuta să fie o experiență pozitivă pentru toți cei implicați.

Expert: Modul în care micuțul tău poate reacționa la o anumită mâncare

„Dacă ești îngrijorat de modul în care micuțul tău poate reacționa la o anumită mâncare, oferă-i doar o bucățică din acel aliment.”

Când încerci alimente noi cu copilul tău, Lucy a spus că există câteva modalități prin care poți încuraja hrănirea. Acestea includ tăierea alimentelor în bucăți mici și utilizarea legumelor moi gătite.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

Ea a adăugat că dezordinea poate ajuta copilul să se simtă confortabil cu diferite alimente.

Mâncatul cu degetele este un mod genial

„Mâncatul cu degetele este un mod genial de a te distra, de a încuraja hrănirea și de a introduce doar o cantitate mică de mâncare în organismul bebelușului. Demonstrați cum vă puteți înmuia propriul deget într-un aliment nou – acesta poate fi piure, apoi încercați și dumneavoastră alimentul pentru a-i arăta bebelușului cât de bun este. Încurajează-ți bebelușul să facă același lucru și laudă eforturile sale”, a adăugat Lucy, potrivit The Sun.

Te-ar mai interesa: Acestea sunt fructele care te vor ajuta să „...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private