sâmbătă, iulie 31, 2021

Alimentația joacă un rol important în dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Adoptarea unui stil de viață sănătos poate reduce în mod subtanțial riscul decesului și a bolilor asociate. Iată o serie

de alimente care protejează inima și ajută organismul să lupte împotriva factorilor de risc.

Afecțiunile cardiovasculare sunt provocate de cele mai mutle ori de un blocaj al arterelor. Astfel, inima nu mai este alimentată corespunzător cu sânge, lucru ce îți poate pune viața în pericol. Pentru a diminua efectele negative, dozadesănătate.ro pune la dispoziție o serie de alimente care protejează inima. Astfel, vei putea să îți menții inima sănătoasă și puternică.

Nuci

Nucile sunt unul dintre cele mai benefice alimente pentru sănătatea inimii. Consumul lor ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Acest lucru se datorează faptului că sunt bogate în omega-3 și fitosteroli, ce ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Leguminoase

Acestea conțin o cantitate semnificativă de proteine vegetale de înaltă calitate. De asemenea, datorită conținutului lor scăzut de grăsimi, sunt un aliment esențial în orice dietă pentru a reduce colesterolul din sânge.

Broccoli

Acesta este unul dintre superalimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă. Experții cred că poate ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de cancer și este bun pentru sănătatea inimii.

În plus, broccoli

conține zinc, fier, acid folic, vitamina K, calciu și antioxidanți, oferind o protecție suplimentară împotriva riscului de evenimente cardiovasculare.

Ulei de măsline extravirgin

Acesta este unul dintre alimentele esențiale pentru sănătatea cardiovasculară în bucătăria mediteraneană. Ar trebui să-l consumi în fiecare zi. Conține grăsimi mononesaturate, care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău. În plus, ajută la creșterea colesterolului bun.

Conținutul său de vitamina E servește ca antioxidant pentru a preveni deteriorarea oxidativă, unul dintre factorii care determină ateroscleroza

și deteriorarea vaselor de sânge.

Ultimele stiri

Parteneri