Sari la conținut

Alimente care scad glicemie rapid. Când sunt recomanate

castraveți
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Legumele verzi ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge

Alimente care scad glicemia rapid sunt benefice persoanelor cu diabet sau prediabet. Consumul de alimente bogate în vitamina C și potasiu au un efect pozitiv asupra hiperglicemiei. Merele, fasolea sau asparangusul sunt recomandate în dieta persoanelor ce se confruntă cu un nivel de glucoză mare în sânge.

Persoanelor cu diabet sau prediabet le sunt recomandate alimentele cu un conținut mare de vitamina C, antioxidanți și potasiu. Acestea sunt benefice pentru a-și menține un nivel cât mai scăzut al glicemiei. Consumul de asparagus este recomandat deoarece are un conținut mare de vitamina C ce protejează țesuturile de ateroscleroză. Leguma se poate servi în salate sau ceaiuri.

Tecile de fasole, recomandate diabeticilor

De asemenea, persoanelor cu diabet le este recomandat consumul a maximum jumătate de kilogram de mere pe zi. Acestea au un conținut ridicat de fibre, asigurând eliminarea glucozei. Un alt aliment benefic pentru menținerea glicemiei, dar și pentru sănătatea inimii, este fasolea.

„Tecile de fasole au efect de scădere a glicemiei. Nu este recomandată în schimb fasolea boabe, pentru că are mulţi hidraţi de carbon”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Ionescu.

Printre ceaiurile recomandate în păstrarea unui nivel optim al glicemiei se numără cel verde chinezesc, ceaiul de afin, cătină și cel din frunze de dud alb. Băuturile trebuie consumate maxim de trei ori pe zi și nu trebuie să le beți în locul apei. Cel mai recomandat fruct este grapefruit-ul deoarece are un conținut scăzut în glucide. Puteți consuma aproximativ 500 de grame pe zi.

Pentru diabeticii de tip 1 și 2, usturoiul crud poate facilita scăderea glicemiei. Acesta are anumiți compuși cu efecte asemănătoare insulinei. Reducând cu aproximativ 29 la sută glicemia, scorțișoara încetinește descompunerea carbohidraților. Totodată, în organism acționează ca insulina, însă într-un ritm mai lent.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel