Sari la conținut

5 alimente care stimulează imunitatea. Trebuie să le aveți pentru a preveni răceala și gripa în acest sezon

inima

Respectarea unei diete sănătoase este primul pas pe care îl puteți face pentru a vă consolida imunitatea în mod natural. Cu toate acestea, puteți accelera procesul cu anumite alimente care conțin proprietăți specifice de stimulare a imunității.

Schimbările ce au avut loc în ultima perioadă, pot produce afecțiuni la nivel cerebral, dar ne pot face și vulnerabili la frig, tuse și febră. Persoanele cu un sistem imunitar slăbit trebuie să se pregătească și mai bine pentru a face față noului sezon de gripă.

Pe fondul criziei de coronavirus și a celei de gripă, trebuie să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și să preveniți toate infecțiile în cel mai bun mod posibil.

Respectarea unei diete sănătoase este primul pas pe care îl puteți face pentru a vă consilida imunitatea în mod natural. Cu toate acestea, puteți accelera procesul cu anumite alimente care conțin proprietăți specifice de stimulare a imunității.

5 alimente care pot spori imunitatea în mod natural:

  1. Citricele

Se știe că celulele albe din sânge vă protejează corpul de infecții și boli obișnuite, dar organismul nu este capabil să le producă singur. Se spune că vitamina C propulsează producția de celule albe din sânge. Deci, consumați citrice ca portocala și grapefruitul zilnic pentru a vă crește aportul de vitamina C.

  1. Broccoli

Această legumă de culoare verde conține vitamina A, vitamina C, vitamina E și multe fibre. De asemenea, este bogată în compuși antioxidanți – toate aceste calități fac din broccoli un aliment excelent pentru creșterea imunității.

  1. Usturoiul

Se știe că usturoiul oferă multe beneficii pentru sănătate. Poate ajuta la controlul tensiunii arteriale și la prevenirea întăririi arterelor. Civilizațiile timpurii au folosit usturoiul pentru a evita infecțiile bacteriene și gripa.

  1. Ghimbir

Gingerol, un compus găsit în ghimbir, este extrem de eficient împotriva tusei, durerii în gât și a altor boli inflamatorii. Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la scăderea și stabilizarea nivelului de colesterol.

  1. Turmeric sau curcuma

Curcuma a fost folosită în practici de remediere pentru a combate inflamațiile și infecțiile din moși strămoși. Medicamentele antice demonstrează că turmericul, care conține cantități mari de compus din curcumină, este bogat în antioxidanți, care ajută și la prevenirea bolilor de inimă, a cancerului și a bolii Alzheimer.

Prevenirea este mai bună decât vindecarea – cu toții am auzit-o de mai multe ori. Este timpul să punem în practică aceste sfaturi mai ales că suntem într-o a perioadă critică de pandemie de virus și gripă.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel