Categories: Stil de viaţă

Alimente care te pot îmbolnăvi dacă le reîncălzești. Dezvoltă toxine periculoase

Din cuprinsul articolului

Alimente reîncălzite. Anumite alimente gătite, pot dezvolta toxine periculoase, dacă sunt reîncălzite (în special după ce au fost depozitate necorespunzător). Motivul e că reîncălzirea alimentelor le schimbă structura chimică, iar aceste schimbări pot produce boli digestive și nu numai. 

Cartofi

Când cartofii fierți sunt lăsați la temperatura camerei sau încălziți pentru a doua oară, pot lua dezvolta toxine. De ce? Temperaturile ridicate favorizează creșterea bacteriei care produce botulism și care se găsește frecvent în cartofi. Dacă ți-au rămas cartofi fierți și nu vrei să-i arunci, cel mai bine e să îi păstrezi la frigider și să îi mănânci reci.

Ciuperci

Ciupercile încălzite pot afecta organismul. Lipidele, fosfatidele şi uleiurile esenţiale conţinute în ciuperci, supuse repetat tratamentului termic, fac din ele o adevărată otravă pentru intestine. Mâncaţi ciupercile în formă proaspătă sau imediat după preparare, pentru a obţine maximum de beneficii. Dar dacă vreţi să le mâncaţi mai târziu, nu le încălziţi niciodată.

Orez

În mod surprinzător, orezul este un aliment care ar putea foarte bine să te îmbolnăvească dacă nu ești precaut. Potrivit Agenției pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie, orezul nepreparat poate conține sporii unui tip de bacterie numit Bacillus cereus, care este rezistent la căldură și poate supraviețui temperaturilor normale de gătit. De ce este important acest lucru? Dacă gătiți orezul și îl lăsați să se încălzească și să se aburească pe aragaz, acești spori pot germina într-o bacterie rezistentă la căldură care nu poate fi ucisă chiar dacă îl reîncălziți.

Doar pentru a fi în siguranță, serviți orez imediat după ce este gătit. Dacă rămân resturi, păstrați-le în frigider pentru a le răci cât mai curând posibil – într-o oră este ideal.

Carne

Dacă reîncălziți carnea, trebuie să vă asigurați că fierbe uniform și ajunge la o temperatură sigură. Pentru pui, carne de vită și carne de porc, aceasta este de 73 ° Celsius. Veți dori să evitați reîncălzirea unui curcan sau a unui pui întreg umplut, deoarece umplutura poate să nu se încălzească suficient pentru a ucide bacteriile.

Recent Posts

De ce se umflă picioarele și gleznele. Alimentele care cauzează retenție de apă

Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…

4 minute ago

Ce este pensia socială și de la ce vârstă poți beneficia de acest ajutor

Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…

35 de minute ago

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric și combate guta

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism.…

o oră ago

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

2 ore ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

2 ore ago

Citeste si: