Sari la conținut

Alimente indicate în cazul pacienților cu anemie. Acestea vor ajuta la creșterea nivelului celulelor roșii

anemie
Sursa foto: Unsplash
semnele anemiei

Anemia este o afecțiune cauzată de scăderea cantității globulelor roșii și a hemoglobinei din sânge.  Globulele roșii sunt responsabile de transportarea oxigenului către toate țesuturile și organele, iar diminuarea numărului sau a calității acestora se manifesta printr-un nivel scăzut al oxigenului din sânge.

Alimente indicate în cazul pacienților cu anemie. Acestea vor ajuta la creșterea nivelului celulelor roșii

Anemia se manifesta destul de vizibil și, în cazuri mai grave, poate ajunge chiar să aibă simptome agresive. Scăderea în greutate este un alt semn al anemiei care nu trebuie ignorat. După un control amănunțit și o medicație pe măsură, medicii le recomandă pacienților cu astfel de afecțiuni și o alimentație care să îi ajute să depășească simptomele anemiei și a creșterii numărului de celule roșii din sânge, potrivit dcmedical.ro.

Alimente indicate în cazul pacienților cu anemie

Simptomele pot fi oboseală, slăbiciune, amețeli, dificultăți de respirație și bătăi rapide ale inimii. Pe lângă alergare și exerciții fizice zilnic, acestea sunt alimentele pe care trebuie adăugate în dietă pentru a ajuta la depășirea simptomelor anemiei și la creșterea numărului de celule roșii din sânge.

Ouă

Consumul de gălbenușuri de ou este foarte recomandat, deoarece este benefic în stimularea vitaminei B12.

Carnea de scoică acționează ca o sursă bună de antioxidanți

Scoici

Scoicile sunt crustacee mici care sunt pline de nutrienți multipli pentru corpul tău. Ele furnizează o cantitate mare de fier în organism și acționează ca o sursă bună de antioxidanți.

Carne de vită

Carnea de vită este o sursă incredibilă de vitamina B12. Dacă suferiți de o deficiență de vitamina B12, vă puteți răsfăța cu o masă bogată. Dacă doriți o concentrație mai mare de vitamina B12, atunci alegeți bucățile de carne cu conținut scăzut de grăsimi.

Carne de organe

Organele precum ficatul și rinichii sunt deosebit de benefice pentru creșterea globulelor roșii din organism. Acestea sunt foarte bogate în vitamina B12 și oferă o sursă incredibilă de energie.

Somon

Somonul este foarte bogat în vitaminele B. Este plin de acizi grași omega-3 și poate fi consumat pentru a stimula vitamina B12.

Produse lactate

Produsele lactate includ laptele, brânza și alte produse din lapte. Acestea sunt surse bune de vitamina B12

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel