sâmbătă, aprilie 1, 2023

Colesterolul, în ciuda controverselor, poate fi benefic în unele cazuri. Colesterolul se regăsește sub două forme: colesterolul benefic pentru sănătate, cunoscut și sub denumirea de colesterol HDL și colesterol dăunător, colesterolul LDL. Colesterolul LDL trebuie evitat, întrucât poate contribui la dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Iată ce alimente ajută la reducerea colesterolului LDL, împiedicând absorbția acestuia în organism.

Anumite alimente sunt benefice în lupta împotriva colesterolului LDL. Acesta este colesterolul dăunător care se poate depune în interiorul arterelor, blocând circulația corespunzătoare a sângelui. Acestea au substanțe care acționează împotriva depunerii de colesterol ajută la reducerea colesterolului existent în organism. Iată ce alimente trebuie să introduci în alimentația ta, potrivit DC Medical.

Te-ar mai interesa: Nu o să mai tușești deloc! Pisează o banană și mai...

„Nucile și alți sâmburi. Consumul de migdale, nuci, alune și alte tipuri de sâmburi este bun pentru inimă. Ai nevoie de 56 de grame pe zi ca să scazi cu 5% nivelul de colesterol „rău” LDL.

Mere, struguri, fructe de pădure, căpșuni, citrice. Aceste fructe sunt bogate în pectină, un tip de fibră solubilă care scade LDL. Atenție, însă, la zahărul pe care-l conțin. Chiar dacă este natural, consumul excesiv nu este recomandat.

Pește gras. Consumat de două-trei ori pe săptămână, peștele gras poate scădea LDL în două moduri: prin înlocuirea cărnii (care conține grăsimi saturate stimulând LDL) și prin furnizarea de grăsimi omega-3 (care scad LDL). Omega-3 reduce trigliceridele din fluxul sanguin.

Te-ar mai interesa: Autoritățile anunță controale pentru siguranța ali...

Soia. Soia simplă, tofu și laptele de soia erau cândva considerate o modalitate foarte eficientă de scădere a colesterolului. Analizele au arătat însă că efectul este mai modest – consumând 25 de grame de proteină de soia pe zi (echivalentul a 280 grame tofu sau două căni și jumătate de lapte de soia) scade colesterolul LDL cu 5- 6%.

Ovăzul. Conține 1 – 2 grame de fibre solubile, dar dacă îl consumați cu felii de banană sau câteva căpșuni, adăugați încă o jumătate de gram. Teoretic, conform ghidurilor actuale, trebuie să consumăm zilnic 20 până la 35 de grame de fibre, din care cel puțin 5 – 10 grame să fie fibre solubile”, recomandă DC Medical.

Te-ar mai interesa: Horoscop de weekend 1-2 aprilie 2023. Banii, magne...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private