luni, noiembrie 28, 2022

Perioada de alăptare este foarte importantă pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Laptele matern conține o multitudine de nutienți, fiind foarte hrănitor pentru bebeluș.

Laptele matern conține, în mare, tot ceea ce mama consumă în alimentație. De aceea, alimentația sănătoasă este foarte importantă și după naștere, în perioada alăptării.

Pe lângă consumul alimentelor sănătoase, igiena este foarte importantă și sunt necesare măsuri de siguranță alimentară.

Te-ar mai interesa: Renunță la aceste alimente ca să înfometezi celule...

Alimente interzise în alăptare

Alimentele procesate se află pe lista alimentelor interzise în alăptare deoarece conțin multe calorii, au cantități mari de zahăr și conțin grăsimi nesănătoase.

Fructele de mare, peștele afumat și icrele de pește trebuie să fie evitate, de asemenea, deoarece pot conține listeria. Evită și peștele gras, deoarece poate fi bogat în mercur: rechin, pește spadă, ton roșu.

Ouăle crude sau alimente care conțin ouă crude trebuie să fie eliminate din dieta zilnică deoarece pot fi infectate cu salmonella. Acestea sunt: maioneza, salata, înghețata, cremele pentru prăjituri.

Interzise sunt și brânzeturile moi, precum: Feta, Gorgonzola, Brie, Camembert, deoarece, de regulă, sunt preparate din lapte nepasterurizat. În cazul în care pe etichetă este menționat faptul că sunt preparate cu lapte pasteurizat, nu există contraindicații.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

Ai grijă și la fructele și legumele nespălate. Prin intermediul lor se poate contacta toxoplasmoza, iar igiena alimentară este esențială.

Totodată, nu consuma carne crudă, ciuperci, dulciuri, cofeină, alcool sau citrice, acestea fiind interzise în timpul alăptării din cauza afecțiunilor pe care le pot declanșa și care pot afecta copilul, notează BZI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private