miercuri, iunie 29, 2022

Alimente nocive pentru CREIER. Dieta, împreună cu alte aspecte ale vieții, joacă un rol important în evoluția creierului. Dieta bogata în acizi grasi omega-3 sustine procesele cognitive la om si reglează genele. Pe de alta parte, dieta bogată în grăsimi saturate are un efect recunoscut în ceea ce privește reducerea substratului molecular care menține procesele cognitive și creșterea riscului de disfuncție neurologică.

Te-ar mai interesa: Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnulu...

Așadar, creierul este cel mai important organ al corpului, dar şi cel mai complex. Alături de măduva spinării face parte din sistemul nervos. Iar anumite alimente sunt nocive pentru creier. Consumate regulat pot duce la degradarea acestuia.


Alimente nocive pentru CREIER. Profesorul Vlad Ciurea: „Toate prăjelile fac rău”

Profesorul Vlad Ciurea avertizează că prăjelile și cantitatea mare de carne sunt foarte dăunătoare pentru creier.

Dr. Vlad Ciurea: Prăjelile fac rău

„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Au anumite proteine care se degradează și ne fac rău. Dacă mai facem un pas și la „cărnăria” care vine în valuri și mâncărurile super-condimentate – toate acestea fac rău”, a declarat profesorul Vlad Ciurea, la podcastul „ALTCEVA, cu Adrian Artene”.

Te-ar mai interesa: Și tu arunci cozile de cireșe? Iată cât de mult gr...

Creierul are nevoie de apă

„În schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu îl luăm în considerare. Trebuie să îi dăm apă. El înghite foarte multă apă. De aceea, eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. 78% din creier stă în apă, deci el plutește”, a mai afirmat medicul Vlad Ciurea.

Cafeaua face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba de inimă

De ce este bine să bem ceai verde? „S-a dovedit că ceaiul verde este minunat pentru creier. Se simte foarte bine. Cafeaua face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba de inimă. Voltaire bea 40 de cafele pe zi, Balzac avea carafa de cafea fierbinte peste noapte”, a adăugat acesta, potrivit cronicaromana.net.

Te-ar mai interesa: Insectele care terorizează România! Mare atenție...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private