Sari la conținut

Alimente pe care nutriționiștii nu le consumă niciodată. Toată lumea ar trebui să le evite!

sursa foto istock.com

În general, atunci când vine vorba de mâncare și băutură, este valabil proverbul „totul cu moderație”.

Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar fi mai bine să le evitați cu totul.

Insider a întrebat nouă nutriționiști despre singurul aliment sau băutură pe care nu îl consumă niciodată.

Continuați să derulați pentru a afla răspunsurile lor.

Hot dog

„Un aliment pe care eu chiar nu reușesc să îl mănânc este un hot dog. Nu contează dacă sunt din carne de vită, pui sau curcan, hot dogii sunt făcuți din carne foarte procesată, sunt plini de sodiu și sunt adesea plini de nitrați care cauzează cancer, ceea ce îi face unul dintre cele mai nesănătoase alimente din lume.”

– Karen Ansel, MS, RDN, și autoarea cărții „Healing Superfoods for Anti-Aging: Rămâi mai tânăr, trăiește mai mult”

Unt de arahide cu conținut redus de grăsime

„Grăsimea din untul de arahide – de tip mononesaturat, sănătos pentru inimă – este unul dintre cele mai bune lucruri la el! Mai mult, atunci când producătorii de alimente elimină grăsimea din untul de arahide, o înlocuiesc cu diverse forme de zahăr, printre alte ingrediente nedorite. Ca urmare, untul de arahide cu conținut redus de grăsimi este mult mai bogat în zahăr și carbohidrați decât untul de arahide obișnuit. Eu aleg untul de arahide obișnuit, făcut cu doar două ingrediente: Alune și sare.”

– Rachel Meltzer Warren, MS, RDN, și autoare a cărților „Ghidul fetei deștepte pentru a deveni vegetariană” și „Ghidul adolescentului pentru sănătatea intestinului”

Băuturi carbogazoase

„Evit să beau sucuri obișnuite și am făcut-o toată viața mea. Cred că este o risipă de calorii pentru că este numai zahăr și nu conține nutrienți. Băuturile zaharoase sunt doar calorii adăugate pe care nu le pot folosi în altă parte – și oricum nu te umplu.”

– Kim Larson, RDN, CD, CSSD, CHC, și purtător de cuvânt media al Academiei de Nutriție și Dietetică.

Margarină

„Sunt cu siguranță un dietetician „all foods fit”, dar singurul lucru pe care îl evit este margarina. În primul rând, îmi place untul, dar îl folosesc cu foarte puțină moderație; de obicei, doar câteva linguri de câteva ori pe săptămână. Folosesc, de asemenea, ulei de măsline pentru gătit, așa că nu există cu adevărat un loc pentru margarină în dieta mea. Prefer să aleg ceea ce este adevărat și să mă bucur de el cu moderație, în loc să fiu nevoită să mă uit pe etichetele alimentelor procesate și să mă feresc de grăsimile trans.”

Cu toate acestea, „Dacă folosiți mult unt în fiecare zi și aveți probleme legate de gestionarea greutății, colesterol ridicat sau tensiune arterială ridicată, margarina fără grăsimi trans în tub sau spray ar putea fi o idee bună.”

– Andrea Goergen, MHS, RDN, LDN, dietetician și proprietar al Cultivate Healthy, potrivit sursei.

Carne roșie

„Recomand tuturor să evite carnea roșie din mai multe motive. Pentru început, N-oxidul de trimetilamină (TMAO; produs atunci când este metabolizat un compus care se găsește în carnea roșie numit L-carnitină) este asociat cu inflamația, ateroscleroza și riscul crescut de atac de cord și accident vascular cerebral. Neu5GC, o moleculă de zahăr care se găsește în carnea roșie, se acumulează metabolic și s-a constatat că favorizează inflamația cronică. În plus, atunci când carnea este gătită, se formează compuși numiți hidrocarburi aromatice policiclice (HAP), amine heterociclice (HCA) și produse finale de glicare avansată (AGE). Acești compuși sunt cancerigeni, proinflamatori și pro-oxidativi; de asemenea, aceștia contribuie la apariția bolilor cronice.”

„Acești compuși sunt prezenți atât în carnea de vită convențională, cât și în cea de vită hrănită cu iarbă, deci nu este o problemă de a trece pur și simplu la carnea hrănită cu iarbă. De asemenea, acest lucru nu are nimic de-a face cu conținutul de grăsime; deci „alegerea cărnii slabe” este irelevantă în ceea ce privește ceea ce am descris mai sus.”

– Andy Bellatti, MS.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel