joi, iunie 8, 2023

Ateroscleroza, sau blocarea progresivă a arterelor este o problemă gravă de sănătate, cauzată de cele mai multe ori de alimentația nesănătoasă și stilul de viață dezechilibrat. Curățarea arterelor este esențială pentru a evita afecțiunile cardiovasculare și, din fericire, se poate realiza cu ajustarea alegerilor alimentare.

Arterele se blochează din cauza grăsimilor acumulate din alimentația zilnică. Dacă dieta ta este bazată pe produse bogate în calorii, grăsimi și zahăr, riscul să suferi de hipercolesterolemie, hipertensiune arterială și probleme circulatorii este foarte mare, atenționează Doza de Sănătate.

Deși nu provoacă simptome evidente, ateroscleroza poate fi un inamic tăcut care îți pun sănătatea și viața în pericol. Pentru a evita riscul afecțiunilor cardiovasculare, este important să știi ce alimente favorizează desfundarea arterelor.

Iată ce alimente sunt eficiente în curățarea arterelor și îmbunățățesc circulația

Avocado

Proprietățile fructului de avocado sunt similare cu cele ale uleiului de măsline. În primul rând, avocado conține acizi grași esențiali, care pot preveni oxidarea grăsimii acumulate în artere. De asemenea, acesta reduce nivelul colesterolului și oferă o senzație de sațietate. Poate fi consumat atât în salate, cât și ca atare.

Rodiile

Mai exact, este vorba de sucul de rodie. Această băutură oferă o cantitate semnificativă de antioxidanți (mai mare decât cea oferită de sucul de portocale, merișoare sau mure). Dacă bei suc de rodie, reduci daunele cauzate de grăsimile acumulate pe pereții arterelor. Pentru a beneficia de proprietățile rodiilor, este indicat să consumi o cană de suc de rodii în fiecare zi.

Usturoiul

Această plantă este bogată în antioxidanți cu abilitatea de a combate radicalii liberi. În plus, usturoiul poate îmbunătăți circulația sângelui și reduce nivelul colesterolului și tensiunea arterială. Un cățel de usturoi pe zi este suficient pentru a curăța arterele și pentru a preveni acumularea de grăsimi.

Vinetele

Această legumă de culoare închisă curăță arterele și reduce nivelul colesterolului din sânge. Vânăta conține fibre solubile, un nutrient esențial în ceea ce privește sănătatea cardiacă.

Ovăz

Ovăzul este unul dintre ingredientele care nu ar trebui să lipsească din meniul pentru micul dejun. Pe lângă faptul că este sățioasă, această cereală oferă energie și neutralizează abilitatea colesterolului de a se lipi de pereții arterelor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private