Sari la conținut

Alimente sănătoase care ascund cantităţi imense de zahăr

Există acele alimente sănătoase care ascund, de fapt, cantităţi destul de mari de zahăr, iar în momentul în care încerci să slăbeşti, zahărul nu este prietenul tău cel mai bun. Iată care sunt

Iaurt

Iaurtul nu trebuie scos cu totul din dieta noastră, ci trebuie să avem grijă ce tip de iaurt consumăm. Evită iaurturile cu fructe, deoarece conţin chiar şi 30 de grame de zahăr. Cele cu 0% grăsime pot conţine şi ele foarte mult zahăr, este de părere Joy Bauer, nutriţionist. Iaurtul trebuie să conţină cel mult 20 de grame pe suta de grame. Dacă nu te poţi abţine, încearcă să tai fructe proaspete şi să le amesteci cu iaurt, să amesteci cu miere sau siropuri ca să controlezi cantitatea de zahăr adăugată

 

Băuturile Sportive şi Sucurile din Fructe

Băuturile Sportive pot conţine chiar şi 5 linguri de zahăr, conform Universitătii de la Harvard. Sucul de portocale conţine 10 linguri, la fel ca o cutie de suc acidulat. Data viitoare când îţi este sete, înlocuieşte aceste tentaţii cu apă.

 

Salata

Salata simplă este foarte bună pentru tine, însă ceea ce pui deasupra contează. Chiar dacă varianta low-fat este disponibilă, grăsimea este înlocuită cu zahărul. Un sos italienesc conţine aproape 2 grame de zahăr.

 

Ketchup

O singură lingură de ketchup conţine aproape aceeaşi cantitate de zahăr.

 

Alimentele procesate şi cele cu arome conţin cel mai mare procent de zahăr, iar acelea ar trebui evitate. Produsele care conţin zahăr în mod natural trebuie consumate, însă în limită.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel