duminică, aprilie 11, 2021

Te-ai apucat de sport, dar simţi ocazional că trupul tău depune un efort mult prea mare pentru a duce la bun sfârşit antrenamentul? Nu este absolut nevoie să iei suplimente cu vitamine, ci te poţi recurge

la fructe al căror conţinut nutritiv îţi ajută corpul să facă faţă efortului.

Avocado

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Buffalo (SUA) au descoperit că femeile sportive care practică joggingul şi mănâncă mai puţin de 20% grăsimi bune, nesaturate, prezintă riscuri mai mari de accidentare decât cele care consumă cel puţin 31% grăsimi bune. Profesorul doctor Peter J. Horvath susţine că riscul de accidentare este asociat cu dietele sărace în grăsimi, care duc la slăbirea musculaturii şi a articulaţiilor.
Fructul conţine grăsimi nesaturate care pot ajuta la diminuarea colesterolului în

sânge. Totodată, avocado este practic o bombă de sănătate care întăreşte organismul şi, mai ales, musculatura pentru a face mai uşor faţă efortului fizic.
Bananele
Scăpaţi de crampele musculare mâncând banane! Fructul este bogat în potasiu şi este un bun înlocuitor al substanţei pierdute prin transpiraţie în timpul efortului fizic. O banană de mărime medie conţine 400 de miligrame de potasiu, echivalentul a două felii de pâine integrală. Totodată, bananele sunt bogate în carbohidraţi (29 de grame), nutrienţi de care aveţi nevoie pentru a avea energia necesară ca să efectuaţi antrenamentele.

Continuarea pe Lyla.ro.

Ultimele stiri

Parteneri