Sari la conținut

Alimente şi ceaiuri care curăță articulațiile de depozitele de săruri

dureri articulare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Poți prelungi tinerețea și mobilitatea articulațiilor tale dacă adaugi în alimentație anumite alimente care le curăță de depozitele de sare.

Potrivit medicilor, cristalele de sare depuse pe articulații sunt cauza principală a bolilor articulare şi, atenţie, nu doar persoanele în vârstă suferă de această problemă.

Pentru a îmbunătăți funcționarea articulațiilor și a le menține sănătatea este suficient să duci un stil de viață activ, să renunți la obiceiurile proaste și, bineînțeles, să adaugi o serie de alimente sănătoase în dieta zilnică.

Orez – are capacitatea de a „extrage” sărurile care se depun în articulații. Se recomandă să înmuiați orezul în apă și apoi să-l fierbeți pentru scurt timp fără sare.

Nap – include 100 de grame de salată de nap în dieta zilnică. Acest produs este bun pentru articulații și pentru sănătatea organismului, la modul general.

Pătrunjelul și țelina – sunt bune pentru articulații. Aceste legume pot fi adăugate proaspete în salate, dar se recomandă folosirea lor și la prepararea ceaiurilor.

Includeţi în dietă şi câteva plante medicinale

Păpădia este o plantă care nu doar că este bună pentru articulatii, dar reprezintă şi un mod eficient şi natural de prevenire şi combatere a cancerului. Puteți adăuga planta în salate sau puteți face o tinctură de păpădie.

Puneți florile de păpădie într-un borcan, umpleți cu alcool rafinat, închideți și lăsaţi-l la păstrat într-un loc răcoros și întunecat timp de aproximativ două săptămâni. Se poate consuma dizolvând o linguriță de tinctură într-o jumătate de cană de apă. Luați o doză din acest medicament timp de două săptămâni în fiecare dimineață, potrivit actualno.com.

Semințele de pepene verde și ceaiul de floarea soarelui îndepărtează depunerile de sare din articulații. Pentru prepararea decoctului medicinal se toarnă o lingură din produsul selectat cu 500 ml apă clocotită.

Acest lichid se lasă la macerat timp de 20 de minute, apoi se strecoară și se consumă în cursul zilei. Durata unei cure de tratament este de două săptămâni.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: