Sari la conținut

Experții dezvăluie de ce alimentele bogate în omega-3 sunt excelente pentru plămâni; 5 surse uimitoare de Omega-3

în omega-3

Potrivit mai multor studii din întreaga lume, acidul gras bogat în omega-3 poate ajuta la prevenirea astmului și a altor probleme legate de plămâni.

Până acum, știm cu toții importanța includerii grăsimilor sănătoase în dieta noastră zilnică. Deși mulți dintre noi evităm să consumăm grăsimi, experții recomandă adăugarea unor grăsimi bune în dieta noastră pentru a îndeplini mai multe funcții vitale în organism.

Spre deosebire de grăsimile saturate (care duc la mai multe boli cronice și de viață), grăsimile bune ajută la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) din corpul nostru, previn ritmul cardiac anormal și gestionează tensiunea arterială.

O astfel de opțiune bună de grăsime o găsim în acizii grași Omega-3. Disponibile în mod natural în diferite surse alimentare, grăsimile omega 3 joacă un rol crucial în creșterea și buna funcționare a corpului, în special a inimii. Nu numai că scade riscul cardiovascular, dar reduce și riscul de deces din cauza bolilor de inimă. Știai însă că această grăsime sănătoasă este bună și pentru plămânii tăi?

Sănătatea pulmonară: beneficiile pentru sănătate ale acizilor grași omega-3 | Grăsimi Omega-3 pentru plămâni:

Un studiu anterior, publicat în American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, a constatat că consumul de alimente bogate în grăsimi omega-3 poate reduce riscul de astm declanșat de poluarea aerului din interior (cum ar fi gătitul, praful, fumatul etc.).

Un alt studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra, a afirmat că lipsa unei alimentații adecvate și a unei diete echilibrate poate crește riscul de astm. Prin urmare, au ajuns la concluzia că trebuie să includeți mai multe grăsimi Omega-3 în dieta dvs. încă din copilărie pentru a preveni astmul. Acest studiu a fost publicat în European Respiratory Journal.

Pe lângă acidul gras omega-3, are și efecte antiinflamatorii asupra corpului nostru, care pot beneficia în continuare persoanele cu boli pulmonare cronice, cum ar fi BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică).

Prin urmare, spunem noi, trebuie să includem fiecare nutrient esențial în dieta noastră zilnică pentru un beneficiu general.

Acizi grași omega-3 pentru plămâni: 5 alimente pe care trebuie să le includeți în dieta dumneavoastră:

Pește gras:

Peștii grași, inclusiv somonul, stavridul, creveții etc. sunt considerați a fi una dintre cele mai bune surse de grăsimi omega-3. Pe lângă reducerea riscului de astm și alte probleme legate de plămâni, peștii grași sunt, de asemenea, cunoscuți pentru a ușura mai multe probleme legate de inimă.

Nucile:

Nucile sunt încărcate cu proprietăți antiinflamatorii care ajută în continuare la prevenirea inflamației pulmonare. Apreciate ca fiind un superaliment, nucile sunt încărcate cu mai mulți nutrienți sănătoși, care pot fi buni pentru creșterea generală a corpului.

Fasolea roșie

Vă oferim un alt motiv pentru a vă bucura din plin de fasolea roșie. Pe lângă conținutul său ridicat de proteine, fasolea roșie (sau boabele de rinichi) sunt îmbogățite cu grăsimi sănătoase și au multiple beneficii pentru sănătate.

Semințe chia:

Din moment ce tot mai mulți oameni devin conștienți de sănătate, semințele de chia intră în vogă. Sunt sănătoase, consistente și pot fi folosite pentru a prepara budinca delicioasă la micul dejun.

Seminte de in:

O altă opțiune: semințele de in – sunt unul dintre cele mai sănătoase ingrediente alimentare pe care le puteți obține. Pe lângă grăsimile sănătoase, aceste semințe de mărimea lacrimii sunt un depozit de fibre, proteine, magneziu și multe altele.

Includeți aceste produse alimentare în dieta zilnică și îmbunătățiți sănătatea plămânilor în cel mai delicios mod posibil.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel