miercuri, august 4, 2021

Resveratrolul este un antioxidant extrem de puternic, care are efect anti-tumoral – previne si trateaza cancerul, previne imbatranirea si bolile cardiovasculare, are actiune antiinflamatorie si nu

numai.

Surse de resveratrol
Acest polifenol se gaseste, in general, in fructele de culoare indigo spre negru, dar nu numai. Dudele negre, ciresele negre, strugurii negrii, samburii de struguri negri, dar si albi, murele negre, noni, rodiile, aloe vera, corcodusele negre, coacazele negre, prunele inchise la culoare, afinele, varza rosie, ceapa rosie, merele violet, salata Lollo, lintea neagra, fasolea neagra, dar si varza de Bruxelles, fragii, alunele.

Ultimele trei, desi nu au culoare neagra, contin resveratrol intr-o cantitate mica.

Resveratrol exista intr-o cantitate de 50-100 mg/gram

de pielita de strugure, mai mult decat dublul oricarei alte surse identificate.

Beneficiile resveratrolului
Are un efect de distrugere tumorala directa, actionand impotriva oricarui tip de localizare tumorala, dar mai ales asupra celor hormono-dependente- san, uter, ovar, testicul, prostata, ficat, stomac si a melanomului malign- cea mai periculoasa localizare canceroasa a pielii si una dintre primele 3 localizari tumorale ca agresivitate.

Resveratrolul blocheaza formarea de vase de sange in jurul tumorii, dar si metastazarea celulelor maligne. Confera o protectie deosebita materialului

genetic nuclear(ADN), ferindu-l de mutatii.

Este singurul antioxidant care actioneaza direct pe gena matusalemica sau gena longevitatii, avand capacitatea de a creste durata si calitatea vietii. Are si efect de potentator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele si vitaminele intalnite in cale, amplificand efectele acestora de zeci-sute de ori.

Ultimele stiri

Parteneri