Sari la conținut

Alimentele care îți distrug organismul în doar nouă zile. Îngustează arterele și încetinesc metabolismul

arterele înfundate

Toată lumea știe că alimentele de la fast food precum cartofii prăjiți și burgerii sunt nesănătoase. Însă nu te gândi că dacă mănânci la prânz un burger și iei apoi o cină sănătoasă, ”nu se pune”. O singură masă pe zi bogată în grăsimi și zahăr îți poate distruge sănătatea.

Iată ce se întâmplă cu organismul tău în doar nouă zile de mâncat junk food:

 Îți dau peste cap metabolismul
Chiar dacă ai fost înzestrat cu un metabolism rapid și poți mânca orice fără să pui un gram, asta nu va dura o veșnicie. Un studiu publicat în revista Obesity a demonstrat că metabolismul a 12 bărbați sănătoși a fost încetinit după doar cinci zile în care au mâncat alimente bogate în grăsimi precum: cheeseburgeri, cârnați și cartofi prăjiți.

Îngustează arterele
Dacă obișnuiești să mănânci de la fast food, îți crește colesterolul rău, dar asta știai deja. Însă, ce poate nu știai e că o singură masă bogată în grăsimi saturate poate afecta imediat, arterele. Dacă colesterolul se acumulează în timp pe pereții vaselor de sânge, înfundându-le, oamenii de știință au demonstrat că o singură masă care conținea cârnați, ouă și brânză a dus la îngustarea arterelor cu 24% în cazul unor bărbați perfect sănătoși, după doar trei ore de la masă. Arterele îngustate duc la hipertensiune și boli de inimă.

Creează probleme de concentrare
Dacă nu te poți concentra după ce ai luat masa, nu înseamnă că mai ai nevoie de o cafea. Oamenii de știință de la Universitatea Cambridge au observat că după doar nouă zile de dietă bogată în grăsimi, șoarecii de laborator au avut probleme cu concentrarea. Aceleași efecte, se pot observa și în cazul oamenilor.

Îți consumă energia
Caloriile goale pe care le conțin aceste alimente te fac să te simți obosit și să-ți fie foame din nou.

Distrug pielea
Un studiu publicat în revista Immunity a arătat că o dietă bogată în grăsimi nu umflă doar stomacul, ci și pielea. Așa se explică, deci, când te trezești cu ochii umflați după o seară cu filme și chipsuri.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: