duminică, septembrie 26, 2021
Este un lucru bine ştiut că alimentaţia are o mare influenţă asupra sănătăţii, iar o dietă echilibrată e principala armă împotriva diferitelor tipuri de cancer. Cum cancerul de prostată este cel mai întâlnit în rândul bărbaţilor, vă prezentăm lista scurtă a alimentelor care luptă împotriva acestui tip de cancer.
 
  1. Roşiile conţin licopen, un atioxidant care pe lângă faptul că dă tomatelor culoarea roşie, este unul dintre cei mai studiaţi agenţi anti-cancer. În plus, roşiile conţin şi alţi antioxidanţi şi reprezintă o parte importantă a oricăriei diete echilibrate. Pentru a beneficia de licopen şi de toţi nutrienţii din roşii, ar trebui consumate cât mai puţin procesate.
  2. Broccoli, la fel ca varza sau conopida, luptă împotriva cancerului, iar substanţa activă care protejează organismul este sulforanul. Aceată substanţă acţionează ca antioxidant şi stimulează enzimele detoxifiante din organism. Indiferent dacă este consumat crud sau fiert, experţii sugereză că este cel mai puternic aliment împotriva cancerului, iar când este combinat cu alte legume anti-cancerigene, eficacitatea lui sporeşte considerabil.
  3. Soia poate fi găsită sub formă de lapte, brânză tofu, pudră şi este cunoscută pentru proprietăţile sale de protecţie împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care şi cancerul de prostată. Ingredientele active sunt izoflavonele, substanţe care mai poartă denumirea şi de estrogeni din plante, datrită proprietăţilor lor de a imita acţiunile estrogenului. Cum dietele bogate în carne şi lactate au tendinţa de a creşte riscul de cancer, înlocuirea acestor alimente cu soia, poate avea un efect benefic asupra sănătăţii.
  4. Inul, consumat atât sub formă de seminţe cât şi sub formă de ulei, este bogat în Omega 3 şi în liganani, o clasă de fitoestrogeni care acţionează ca antioxidanţi.

Ultimele stiri