Sari la conținut

Uneori, fericirea se poate cumpăra sau prepara. Acestea sunt produsele care ne fac fericiți

Stresul zilnic, grijile pentru toate activitățile pe care nu le mai termini, ziua este mult prea scurtă, cel mic s-a îmbolnăvit din nou. Cum să faci față oboselii și gândurilor negative care nu te slăbesc deloc? Una dintre variante ar fi să mergi la psiholog dacă chiar simți că situația te depășește. Sau să consumi alimente care te fac fericit.

Specialiștii susțin că atunci când îți dorești să fii binedispus un rol foarte important îl au alimentele. Așa că pune accent pe hrana care mărește secreția serotoninei, așa numitul hormon al fericirii. Poți să te răsfeți cu o bucată de ciocolată zilnic. De asemenea, un rol foarte important îl are și zahărul din sânge, de aceea mănâncă puțin la fiecare 4 ore pentru ca să păstrezi nivelul glicemiei constant. În felul acesta vei sta la distanță de stările de epuizare din timpul zilei. Bea și apă, minimum 2 litri pe zi. Stai departe de sucurile carbogazoase și de alcool. De asemenea, cafeaua să o consumi cu moderație.

Sunt studii care susțin că cele mai bun substanțe utilizate pentru a combate anxietatea, stresul, depresia, insomniile sunt acizii grași Omega 3, fibrele alimentare, acidul folic, magneziul și vitaminele B12 și D.

Dacă vrei să fii un om pozitiv, optimist trebuie să consumi în primul rând pește oceanic, sardine, cereale deoarece conțin Omega 3 și vitamina D. Poți consuma și spanac, fasole, semințe de soia, varză, conopidă, deoarece conțin fibre solubile și acid folic.

Iată principalele alimente care te ajută să fii veselă:

  • Ciocolata este cel mai cunoscut antidepresiv alimentar. Aceasta conține 3 substanțe responsabile pentru starea de bine: feniletilamină, anandamida și triptofanul.
  • Carnea de curcan aduce beneficii stării emoționale, reușind să te binedispună, fiindcă conține mult triptofan – o substanță pe care corpul nostru o transformă în serotonină – substanța care ne ajută să ne simțim bine, fericiți.
  • Dovleacul este și el o sursă bogată în triptofan, de aceea și este recomandat celor care au probleme intestinale dar și dispoziții oscilante și sunt predispuși la tristețe.
  • Bananele conțin și ele triptofan, așa că le poți consuma cu încredere.
  • Somonul, bogat în acizi Omega 3 este foarte util în prevenirea și combaterea stărilor depresive dar și a stresului.
  • Nucile sunt excelente în combaterea stărilor de tristețe. În plus, acestea conțin și acid alfa linolenic, care face partea din clasa acizilor grași Omega 3. Mai mult, acestea sunt bune și în prevenirea afecțiunilor cardiace.

Totodată, specialiștii susțin că pentru a fi fericiți și binedispuși este indicat să consumăm zilnic alimente care conțin carbohidrați.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: