sâmbătă, mai 28, 2022

O dietă care era la modă acum zece ani începe să câștige din ce în ce mai mulți adepți și în zilele noastre. Aceasta se bazează pe faptul că fiecare grupă de sânge deține un set de caracteristici, care influențează regimul alimentar, rezistența la stres și chiar predispoziția la anumite afecțiuni.

Se spune că cei care au grupa de sânge A2 au sângele mai coagulat și de aceea este recomandat un consum mai mare de vegetale decât de carne. Lactatele sunt, de asemenea, digerate mai greu.

Te-ar mai interesa: Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux g...

B și 0, grupe „carnivore”

Cei cu B3 sunt cunoscuți drept amatori de carne. Acestora le este interzis însă consumul de nuci și semințe, deoarece conțin lectine care interferează cu producția de insulină. Fructele și legumele pot fi consumate, de asemenea, din belșug.

Persoanele cu grupa de sânge 01 trebuie să consume carne și să evite lactatele și carbohidrații. Din cauza acidității ridicate, sunt recomandate fructele cu aciditate alcalină (prune, struguri, coacăze, curmale etc.). Persoanele cu grupa de sânge AB4 sunt programate genetic pentru consumul de carne, lactate și pește gras. Aceștia trebuie să evite însă pe cât posibil produsele cu cofeină și alcool.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Medicii dezaprobă vehement dieta pe grupe de sânge. „Toate aceste lucruri nu s-au confirmat științific. Oamenii au căutat dintotdeauna soluții de slăbire rapidă, pentru că nu e un proces ușor, iar cu cât le recomanzi o dietă mai tâmpită, cu atât sunt mai încrezători în ea. De fapt, lucrurile se rezumă la un singur lucru: să îi oferi mai puțină mâncare decât consumă și atunci în mod clar va apărea scăderea în greutate”, subliniază Eduard Adamescu.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private