Sari la conținut

Alimentele care purifică sângele. Un nutriționist celebru dezvăluie cele mai bune alimente care îți curăță sângele. Purificarea sângelui este crucială pentru a vă menține corpul să funcționeze corect și pentru a ține la distanță bolile

leguma care creste calciul din sange
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cea mai buna leguma pentru sange

Curățarea sângelui este o modalitate bună de a elimina în mod natural toxinele din organism și de a menține sănătatea optimă. Sângele transportă oxigenul și nutriția către celulele corpului și elimină deșeurile și alți poluanți. Purificarea sângelui este crucială pentru a vă menține corpul să funcționeze corect și pentru a ține la distanță bolile. Purificatoarele naturale de sânge precum lămâia, sfecla, legumele crucifere, turmericul, usturoiul pot face perfect acest lucru pentru tine.

De ce este important să ai sânge curat?

Sângele este responsabil pentru transportul elementelor către celule pentru a îndeplini aceste funcții vitale:

 • Funcția respiratorie: Transportă oxigenul și elimină dioxidul de carbon prin plămâni
 • Funcția Imună: Apara organismul cu globule albe si anticorpi in plasma.
 • Funcția excretor: Îndepărtează deșeurile și reziduurile
 • Funcția Transport: Transportă proteine, grăsimi, carbohidrați, hormoni
 • Funcția regulator: Mentine echilibrul PH-ului si regleaza temperatura corpului.

Sângele îndeplinește toate funcțiile vitale ale corpului și necesită a fi păstrat curat.

Alimente fantastice pentru a curăța sângele de impurități:

 1. Usturoiul

Usturoiul crud este un remediu natural uimitor pentru a vă curăța sângele. Alicina găsită în usturoi este un compus care conține sulf care se activează după ce usturoiul crud este zdrobit, mestecat sau tocat.

Dovezile demonstrează că usturoiul detoxifică sângele protejând ficatul de agenții toxici. Usturoiul prezintă, de asemenea, proprietăți antimicrobiene puternice, ajută la purificarea sângelui și menține intestinele libere de bacterii, paraziți și viruși.

Începeți să adăugați usturoi în toate felurile de mâncare, de la pâine prăjită până la curry sau pur și simplu luați usturoi zdrobit sub formă de injecție cu apă pentru a detoxifia.

 1. Coriandru/Frunze de coriandru

Frunza de coriandru vă ajută corpul să scape de mercur și alte metale grele care ajung în sânge prin alimentele sau aerul poluat pe care îl respirați.

Clorofila din legumele cu frunze ajută la detoxifierea sângelui. Mai multe studii arată că legumele crucifere conțin compuși cu sulf care detoxifică sângele și reduc inflamația.

 1. Sfecla rosie

Agentul activ de curățare din sfeclă roșie ajută la promovarea sănătății ficatului și la detoxifierea sângelui. Jurnalul de Nutriție a afirmat că sfecla are proprietăți de protecție a ficatului.

Adăugarea mai multor sfeclă în dieta ta poate crește nutrienții care au un efect detoxifiant asupra ficatului și pot reduce inflamația.

 1. Turmeric

Turmericul, condimentul auriu, conține curcumină, compusul activ care prezintă proprietăți detoxifiante uimitoare. Cărțile de medicină pe bază de plante au afirmat că curcumina, un antioxidant natural din turmeric, produce enzime detoxifiante în organism și curăță sângele.

Există mai multe moduri de a crește aportul de turmeric în dieta ta. Încercați să faceți ceai de turmeric cu un strop de piper negru care crește biodisponibilitatea turmericului.

 1. Piper Cayenne

Capsaicina din ardeiul cayenne are proprietăți de purificare a sângelui care ajută organismul să scape de toxine. Capsaicina este compusul care dă ardeiului și ardeiului iute startul lor picant.

Jurnalul de biochimie moleculară și celulară a arătat că capsaicina este, de asemenea, puternică în distrugerea unor agenți cancerigeni.

 1. Lămâie

Consumul de suc de lamaie pe stomacul gol este o modalitate ideala de a purifica sangele si de a detoxifia ficatul. Conform Dr. Alexander F. Beddoe, ficatul produce mai multe enzime din suc proaspăt de lămâie decât orice alt element alimentar care poate stimula funcțiile ficatului.

Vitamina C, un antioxidant puternic din lămâie, promovează producția de glutation, o proteină de detoxifiere a ficatului.

 1. Apa

Elementul de bază al vieții este apa. O bună hidratare este piatra de temelie pentru a vă menține corpul sănătos și liber de toxine. Apa ajută la menținerea PH-ului sângelui, menține vâscozitatea sângelui și elimină toxinele fără efort.

Consumul de apă adecvat ajută rinichii să filtreze deșeurile din sânge. Asigurați-vă că beți cel puțin 8-10 pahare de apă pe zi.

Surse suplimentare de hrană care purifică intens sângele și sporesc bunăstarea generală:

Afine

Acest fruct bogat în nutrienți este unul dintre cele mai bune purificatoare naturale de sânge. Plin de antioxidanți și vitamine previne oxidarea celulelor sanguine sănătoase și, de asemenea, previne formarea celulelor canceroase la ficat.

Brocoli

Ambalat cu vitamina C, calciu, fosfor, mangan și broccoli cu potasiu funcționează uimitor de bine pentru a elimina toxinele nedorite din sânge.

Jaggery

Acest zahăr nerafinat este un bun purificator de sânge. Jaggery scapă de sângele coagulat din sistemul care facilitează curățarea sângelui și, de asemenea, pompează depozitele de fier.

Hibiscus

Hibiscusul este o floare incredibilă care ajută la curățarea sângelui și îmbunătățește circulația sângelui în sistem. Bea un pahar de ceai de hibiscus sau șerbet pentru a purifica în mod natural sângele și pentru a stimula metabolismul.

Păpădie

Papadia funcționează ca un diuretic natural care ajută la filtrarea deșeurilor din sistem. Bunătatea flavonoidelor și a altor minerale îmbunătățește sănătatea ficatului și a rinichilor

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel