Sari la conținut

Alimentele care te scapă de balonarea menstruală! Sunt obligatorii

Menstruatie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Legătura dintre menstruația precoce, diabet de tip 2 și AVC

Alimentele care te scapă de balonarea menstruală. Balonarea este un simptom comun ce apare la început de menstruație pe care multe femei îl experimentează. 

Balonarea apare, în general, cu mult înainte de începerea menstruației și va dispărea la câteva zile după menstruație. Este posibil să nu poți preveni balonarea complet, dar există câteva tratamente pe care le poți face acasă. Iată câteva modalități de a reduce balonarea menstruală:

  • urmați o dietă săracă în sodiu, care să includă fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe.
  • beți multă apă
  • renunțați la cofeină și alcool
  • limitați alimentele procesate
  • faceți exerciții fizice în mod regulat
  • luați un diuretic
  • discutați cu medicul dumneavoastră dacă pilulele contraceptive vă pot ajuta.

Cum puteți trata și preveni balonarea menstruală?

Deși nu există un leac unic, mai multe modificări ale stilului de viață o pot reduce înainte și în timpul menstruației.

1. Mâncați alimentele potrivite
Ar trebui să evitați să mâncați prea multă sare. Cum știi dacă dieta ta este prea bogată în sare? Asociația Americană a InimiiSursa de încredere recomandă să vă limitați aportul zilnic de sare la nu mai mult de 2.300 mg.

Alimentele procesate conțin multă sare, precum și alte ingrediente care s-ar putea să nu fie cele mai sănătoase pentru tine. În schimb, concentrați-vă pe consumul de fructe și legume, precum și pe alte alimente sănătoase, cum ar fi cerealele integrale, proteinele slabe, nucile și semințele.

2. Beți multă apă
Asigură-te că bei multă apă în zilele premergătoare menstruației. O bună regulă de bază este să urmăriți un minim de opt pahare de apă pe zi.

3. Evitați alcoolul și cofeina
Experții consideră că atât alcoolul, cât și cofeina contribuie la balonare și la alte simptome ale sindromului premenstrual. În loc de aceste băuturi, beți mai multă apă.

Dacă vă este greu să renunțați la ceașca de cafea de dimineață, încercați să o înlocuiți cu o băutură care are mai puțină cofeină, cum ar fi ceaiul, sau înlocuiți o parte din cafeaua cu cofeină cu una de tip decafeinizată.

4. Faceți exerciții fizice în mod regulat
Exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru reducerea simptomelor sindromului premenstrual. Experții recomandă să urmăriți unul dintre următoarele:

  • câteva ore de activitate fizică moderată pe săptămână
  • o oră sau mai mult de activitate fizică viguroasă pe săptămână
  • o combinație a acestor niveluri de activitate

Pentru un plan de fitness optim, adăugați câteva exerciții pentru a vă întări mușchii de câteva ori pe săptămână.

5. Luați în considerare medicația
Dacă remediile de acasă nu vă reduc balonarea înainte și în timpul menstruației, medicul specialist vă poate ajuta în rezolvarea acestei probleme, potrivit healthline.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel