miercuri, octombrie 27, 2021

Vezica urinară este un organ cavitar ce stochează urina. Ea este situată in abdomenul inferior, are aproximativ dimensiunea unui grapefruit si este extensibilă (elastică) ceea ce permite marirea sau micşorarea

peretelui său muscular.

Cancerul de vezică urinară este o afecţiune în care celulele canceroase se formează in ţesuturile vezicii.

În fiecare an in S.U.A. sunt diagnosticate peste 67.000 de noi cazuri. Este a patra afectiune oncologică ca frecvenţă la barbat şi a noua ca frecvenţă la femeie în S.U.A.

Femeile care mănâncă multe fructe şi legume au un risc mai scăzut de cancer al vezicii urinare, potrivit Counsel and Heal.

În cadrul unui studiu publicat în Journal of Nutrition, oamenii de ştiinţă au strâns date de la 185.885 de adulţi pe o perioadă de 13 ani. în timpul cercetării,

581 de participanţi au dezvoltat cancer la vezica urinară.

Rezultatele au arătat că femeile care consumau cantităţi mari de fructe şi legume erau mai puţin predispuse să dezvolte cancer la vezica urinară.

Femeile care mâncau mai multvegetale galben-portocalii aveau un risc de a fi diagnosticate cu cancer al vezicii urinare, cu 52% mai mic în comparaţie cu cele care consumau mai puţine vegetale de această culoare.

În plus, participantele care aveau un nivel mai crescut al vitaminelor A, C şi E aveau erau, de asemnea mai puţin predispuse să dezvolte cancer la vezica urinară.

,,Studiul

nostru subliniază rolul fructelor şi al legumelor în prevenirea cancerului. Însă, trebuie să facem mai multe cercetări pentru a descoperi de ce fructele şi legumele au acest efect doar asupra femeilor”, a spus Song-Yi Park de la University of Hawaii Cancer Center.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri