sâmbătă, iunie 25, 2022

Adoptarea dietei mediteraneene bogată în fructe, legume, cereale integrale, pește și grăsimi sănătoase păstrează creierul tânăr chiar și la vârste înaintate, potrivit cercetătorilor americani.

Cercetările anterioare au făcut legătura între dieta mediteraneeană și riscul scăzut de Alzheimer. Pentru studiul curent, oamenii de știință s-au axat pe funcțiile cognitive ale oamenilor sănătoși și pe cum influențează regimul mediteraneean îmbătrânirea celulelor creierului.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

„În cazul adulților sănătoși am reușit să identificăm o strânsă legătură între dieta mediteraneeană și îmbunătățirea funcției cognitive”, a explicat autorul studiului, Yian Gu de la Universitatea Columbia din New York.

Pentru a înțelege mai bine legătura dintre regimul alimentar și sănătatea creierului, Yu și colegii săi au revăzut studii la care au participat 647 de adulți sănătoși. Participanții au competat chestionare referitoare la obiceiurile alimentare și au făcut teste RMN.

Rezultalele au arătat că cei care mâncau alimente specifice dietei mediteraneene aveau creierul mai mare în volum și aveau mai multă materie cenușie și albă.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Un consum mai mare de pește și unul mai scăzut de carne, caracteristic regimului mediteraneean a fost asociat cu creșterea în volum a creierului și a materiei cenușii. Cei care nu urmau dieta mediteraneeană aveau un creier mai bătrân cu cinci ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private