
Alimentele cu cel mai ridicat conținut de antioxidanți. Luptă cu zeci de boli, inclusiv cancer

Antioxidanții sunt compuși naturali care luptă împotriva toxinelor acumulate și a deșeurilor produse de propriul organism. În lipsa acestora, organismul ar putea dezvolta o multitudine de boli.
Antioxidanții sunt importanți mai ales pentru eliminarea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt produși în urma arderilor celulare, fiind reziduurile lăsate în urmă de celulele care mor.
Radicalii liberi sunt responsabili pentru declanșarea multor afecțiuni, dintre cele mai grave, precum cancerul.
Te-ar mai interesa: Lucruri pe care nu le știai despre cafeaua reîncăl...
Deși toate fructele și legumele proaspete au antioxidanți, anumite alimente au o concentrație mai mare.
– vitamina C, un antioxidant găsit în citrice, coacăze negre, guava, kiwi, ardei, de exemplu,
– vitamina E prezentă în uleiurile vegetale, semințele uleioase, avocado,
– carotenoizi (beta caroten sau provitamina A, licopen, luteină, zeaxantină) care sunt pigmenți naturali la originea colorării galben-roșii a multor fructe și legume, cum ar fi broccoli, ardei galben, roșii, cartofi dulci, spanac),
– polifenoli (taninuri, flavonoide, antociani, etc.), antioxidanți naturali prezenți în cantități mai mari în alimentele noastre și care se găsesc în concentrații mari în ceai verde, vin roșu, fructe și legume roșii (struguri negri, varză roșie, coacăze negre, căpșuni, zmeura)
Te-ar mai interesa: Alimentele minune care trebuie consumate zilnic de...
– seleniu, precum și zinc, oligoelemente care au o putere antioxidantă. Seleniul este prezent în pește, crustacee, germeni de grâu, zinc în fructele de mare, pâine integrală, pui, scrie BZI.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.