duminică, februarie 5, 2023

Alimentele pe care trebuie să le mănânci neapărat de Crăciun. Medicii nutriționiști îi atenționează pe oameni cu privire la alimentele procesate și recomandă anumite gustări „sănătoase” cu care să te răsfeți de Crăciun.

Sfaturi de top de la nutriționist

Pentru mulți oameni, perioada Crăciunului este un moment de exces în ceea ce privește mâncarea. Deși nu este nimic în neregulă cu un răsfăț gustos ocazional, consumul excesiv de anumite alimente și băuturi poate avea un efect de negativ asupra organismului.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

Alimentele pe care trebuie să le mâncați de Crăciun. Sfaturi de top de la nutriționist

Cu toate acestea, există modalități prin care ne putem bucura în continuare de preferințele noastre de sărbători fără a face prea mult rău, a declarat un expert.

Doctorul Tim Spector a împărtășit câteva sfaturi pentru a rămâne sănătoși de Crăciun.

Într-un videoclip postat pe YouTube, el a spus: „Ne apropiem de Crăciun, iar mâncarea este esențială pentru imunitate, este legată de sănătatea intestinală și de microbul intestinal.

„Așa că este foarte important să vă păstrați intestinul hrănit și poate fi dificil să vă gândiți la acest lucru pe măsură ce facem excese. Toate aceste alimente ambalate care au un număr mare de ingrediente și substanțe chimice nu sunt  bune pentru intestin.”

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

Alegeți  ciocolata neagră

„Cu toții iubim ciocolata, dar este mult mai sănătoasă dacă alegeți ciocolată neagră – peste 70 la sută cacao.”

Alimente fermentate


„Încercați să consumați câteva alimente fermentate în timpul sezonului”, a recomandat Dr. Spector. Acesta mai spune că vă poate proteja de excesele  alimentare și de alcool.

„Fie că este vorba de iaurt, chefir sau brânzeturi nu trebuie să uităm de varză murată și murături.”

Te-ar mai interesa: Medicamentul minune cu care slăbesc rapid vedetele...

Oferiți o pauză intestinului

Acesta a mai spus: „Ai mâncat mult. Încercați să vă oferiți intestinului cel puțin o pauză de 12 ore înainte de a vă culca. Cred că asta va ajuta foarte mult”.

Consumați legume

„Evident, continuați să încercați să mâncați legume și acesta este un moment bun pentru alege dintr-o varietate mare”, a spus el.

„Amintindu-vă că nucile și semințele și ierburile și condimente.”

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

Rămâneți activi
Dr. Spector îi îndeamnă pe oameni să facă mișcare de Crăciun: „Mergeți la o plimbare, nu fiți complet sedentari”.

Gătitul la aburi, nu prăjiți

„Gătiți legumele la aburi pentru a maximiza substanțele nutritive”, a spus el. „Și un timp de gătire mai scurt cu atât mai bine, dacă îl puneți în apă.”

Gustări cu nuci
Dr. Spector a spus: „Amintiți-vă că nucile sunt o gustare foarte bună și sănătoasă, plină de polifenoli, plină de fibre și nimic rău despre ele, la toate.”

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Fiți pretențioși în privința alcoolului

„Dacă aveți de gând să beți alcool și aveți de ales, aș alege unul care este bogat în acești polifenoli de apărare care sunt buni pentru microbii dumneavoastră, cum ar fi un pahar de vin roșu sau un cidru artizanal sau nefiltrat”, a adăugat el, potrivit Express.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private