Sari la conținut

Alimentul care crește glicemie alarmant în doar 10 minute de la consum

Glicemie mare, deshidratare și foame exagerată, toate pot fi cauzate de un singur aliment. Un infografic realizat de experții americani arată ce se întâmplă în organism, timp de o oră după ce consumi un hamburger. 

Astfel, la doar 10 minute după ce ai mâncat un Big Mac (un hamburger de la McDonald’s) glicemia atinge un nivel alarmant, la o jumătate de oră începi să te deshidratezi, la 40 de minute se instalează senzația de foame. Cât despre digestie, aceasta are loc în mai mult de trei zile.

După primele 10 minute

Hamburgerul cu cașcaval conține 540 de calorii, numărul acestora variind însă în funcție de restaurantul de la care cumpărăm produsul. Această combinație determină o creștere enormă a zahărului în sânge, dar, pe lângă acest lucru, determină și dependența.

Când consumăm hamburger, corpul nostru produce dopamină, aceeași substanță eliminată de creier în cazul dependenților de droguri, putând provoca mâncatul compulsiv.

După 20 de minute

Chifla burgerului conține multă fructoză din siropul de porumb pe care îl conține, dar și sodiu. Ambele substanțe dau dependență și fac ca organismul să vrea să mănânce și mai mult.

După 30 de minute

Un hamburger conține aproximativ 970 de miligrame de sodiu. Această cantitate uriașă de sare duce la deshidratare, cu simptome asemănătoare celor generate de foame. În aceste condiții, produsul te păcălește extrem de ușor și tu vrei să mănânci și mai mult.

Prea mult sodiu în organism îngreunează eliminarea acestuia prin rinichi. Iar de aici se formează un cerc vicios, inima începe să bată mai repede, ca să pompeze mai mult sânge la creier, crescând astfel tensiunea. În cele din urmă, consumatorul ajunge să se confrunte cu boli cardiace și atacuri cerebrale.

După 40 de minute

Încă ți-e foame după ce ai mâncat un Big Mac? Acest lucru este cauzat de un dezechilibru al glicemiei care crește pofta de alimente bogate caloric.

Atunci când mănâci alimente hipercalorice, răspunsul organismului la insulină poate reduce nivelul de glucoză, crescând pofta de mâncare.  Siropul de porumb bogat în fructoză din chifla Big Mac este rapid absorbit de tractul gastro-intestinal, provocând creșteri și scăderi rapide de insulină și senzații de foame și mai mari.

După 60 de minute

În mod normal organismul digeră mâncarea într-un interval cuprins între 24 și 72 de ire. Totuși, conform concluziilor specialiștilor americani în nutriție și alimentație, un singur burger durează mai mult de trei zile să fie digerat în totalitate, din cauza faptului că este bogat în grăsimi.

Grăsimile trans, cel mai periculos tip de grăsimi, sunt digerate în 51 de zile de organis. Un burger poate conține în jur de 1,5 grame de grăsimi trans, asociate bolilor de inimă, obezității, cancerului și diabetului,

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel