Alimentul care distruge celulele canceroase mai eficient decât medicamentele

Majoritatea oamenilor au auzit că turmericul este o armă puternică împotriva cancerului, iar studiile științifice i-au dovedit eficacitatea. Însă puțini știu că și ghimbirul, ”ruda” turmericului, are efecte incredibile în combaterea aceste boli.

Cum funcționează ghimbirul

La fel ca în cazul turmericului, proprietățile anticancerigene ale ghimbirului se datorează antioxidanților pe care îi conține și a capacității de a combate inflamația, una din cauzele dezvoltării celulelor canceroase.

Antioxidanții luptă cu cancerul prin reducerea stresului oxidativ și prin stimularea sistemului imunitar să distrugă celulele canceroase.

Dovezi științifice

Într-un studiu realizat la Universitatea de Stat din Georgia, oamenii de știintă care au făcut teste pe șoareci de laborator au constatat că ingestia regulată de extract de ghimbir poate reduce dimensiunea tumorilor de prostată cu un impresionant 56%.

Există aproape 17 alte studii pe animale de laborator și pe subiecți umani care arată ghimbirul a fost un tratament eficient atât pentru reducerea dimensiunii tumorilor dar și pentru prevenirea răspândirii cancerului la alte părți ale corpului.

Cum inflamația cronică este responsabilă și de apariția altor boli precum artrita reumatoida, astmul, sindromul colonului iritabil, ghimbirul poate preveni și aceste boli.

Cum adaugi ghimbirul în alimentație

Poți adăuga ghimbir într-o mulțime de preparate: în stir-fries, acele amestecuri de legume diferite care se fac de regulă în wok cu morcovi, țelină, broccoli, ciuperci, varză, ardei gras, mazăre. Poate fi adăugat în supe. Trebuie să dai puțin ghimbir prin răzătoare și să-l presari deasupra supei tale preferate.

Ceai de ghimbir:

Rădăcina de ghimbir se dă prin răzătoare până se obțin două-trei lingurițe de răzătură. Peste ghimbir se toarnă apă fierbinte, care a clocotit.

Acoperim mixtura, lăsând-o câteva minute să infuzeze bine. Ulterior se poate adăuga și suc proaspăt de lămâie, după preferință.

Când se răcește, putem pune și o linguriță de miere (de tei sau salcâm). Îl trecem printr- o strecurătoare ca să scăpăm de răzătură și îl consumăm cât este cald.

Recent Posts

Un român s-a trezit milionar din banii de pensie Pilonul 2. Mulți au sume record de bani în aceste conturi și nu știu

S-a trezit milionar din banii de pensie Pilonul 2. Conturile personale de pensii Pilon 2…

12 ore ago

S-a dovedit că o vitamină poate preveni cancerul. Din păcate, 60% dintre români suferă de deficit

Vitamina care combate cancerul. Un articol recent din revista Science dezvăluie un potențial beneficiu al…

13 ore ago

Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București a împlinit 90 de ani. Este cea mai veche unitate medicală de urgenţă din ţară

Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București a împlinit 90 de ani. Este cea mai…

13 ore ago

Se anunță anunță o nouă creștere de pensii pentru unii români. Care e condiția

Daniel Baciu, directorul Casei de Pensii, anunță o veste bună pentru pensionari: urmează o nouă…

13 ore ago

Cât a ajuns să coste kilogramul de carne de miel. Preț uriaș

Cât costă carnea de miel, anul acesta? Mielul este unul dintre alimentele nelipsite din meniul…

14 ore ago

Cele mai frumoase mesaje de „La mulți ani” pentru Florii

Mesaje de Florii. Duminica Floriilor este o zi specială pentru toți ortodocșii din România, dar…

14 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian